Video : Tipsbladet
EM

Supercomputer med nedslående dansk EM-melding

Supercomputeren BETSiE giver blot Danmark 1,1 procent chance for at vinde EM-guld.

Lige om lidt går det løs i Tyskland, hvor sommerens EM-slutrunde løber af stablen. 

Her skal Kasper Hjulmands landshold forsøge at rejse sig efter den skrækkelige VM-slutrunde i Qatar, og efter testsejre over Sverige og Norge har Danmark da også tanket lidt selvtillid forud for den første EM-kamp, som spilles mod Slovenien i Stuttgart søndag aften. 

Titusindvis af danske fans er rejst til Tyskland for at følge landsholdet, og meget tyder på, at de får noget at fejre i de kommende uger. Ifølge supercomputeren BETSiE har Danmark nemlig 72,1 procent chance for at gå videre fra gruppespillet. 

Til gengæld har Danmark blot 17,1 procent chance for at ende som gruppevinder i gruppe C, hvor England har hele 95 procent chance for at slutte som etter. 

Ifølge BETSiE har Serbien 62,3 procent chance for at gå videre fra gruppen, mens Slovenien blot har 34,5 procent chance for at komme videre til ottendedelsfinalerne. Til EM går de fire bedste treere i grupperne også videre til knockoutkampene. 

Der er til gengæld ikke meget, der peger i retning af en gentagelse af Danmarks triumf i 1992. BETSiE giver nemlig blot Kasper Hjulmands tropper 1,1 procent chance for at vinde EM-guld. 

Danmark er dermed den mest 12. mest sandsynlige EM-vinder ifølge supercomputeren. På førstepladsen finder vi England, der vurderes til at have hele 20,7 procent chance for blive europamestre. 

Englænderne er skarpt forfulgt af Frankrig og Tyskland, der har henholdsvis 16,9 og 14,3 procent chance for at vinde EM. 

Den mindst sandsynlige vinder er Georgien, der ifølge BETSiE blot har 0,01 procent chance for at blive europamestre.