• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Tager hatten af for DK: De stoppede os fuldstændig

Foto: Getty Images

Belgiens landstræner giver det danske landshold og atmosfæren i Parken kredit for, at Belgien overhovedet ikke kom i gang i første halvleg. Den slags må dog ikke ske igen, advarer han.

Af Anders Dehn

I første halvleg af dagens EM-kamp blæste Danmark de belgiske gæster bagover med højt pres, hurtigt spil og stor energi. Det bemærkede Belgiens landstræner, Roberto Martinez, også.

Han var på den ene side imponeret over det danske landsholds evne til at udnytte begivenheden til egen fordel. Især før pausen dominerede Danmark totalt.

Omvendt advarede han sit eget hold: Den slags går ikke fremover, hvis Belgien skal leve op til favoritværdigheden ved turneringen.

- Jeg vil ikke sige, at præstationen i første halvleg skyldtes os. Den skyldtes atmosfæren, og at danske hold kom bedre ud end os. Vi kom for sent på bolden i alle dueller, vi tillod for meget rum mellem vores defensive linjer, og vi forsøgte at spille den op til Romelu (Lukaku) for hurtigt.

- I første halvleg spillede vi ikke på noget tidspunkt, som vi normalt gør. Men det skyldtes ikke os. Det skyldtes, at modstanderen udnyttede hjemmefordelen og publikum. Hvis vi skal have succes, må vi ikke give 45 minutter væk. Det har vi ikke råd til, siger Martinez.

Danmark havde langt de fleste afslutninger og de største chancer. Holdet burde også have været foran med mere end 1-0 ved pausen.

Roberto Martinez roste efter kampen det danske hold.

- De brugte hjemmefordelen rigtig godt og satte os under pres. De stoppede os i at spille, pressede højt, vandt bolden. Det var hurtigere i alle aspekter. Det er et talentfuldt hold, som kan ændre noget taktisk; i de to Nations League-kampe spillede de med en firebackkæde, men i dag var det en trebackkæde.

- Det lignede et velsynkroniseret hold, og man kan se trænerens arbejde. I første halvleg stoppede de os fuldstændig fra at spille. I anden halvleg gik det bedre med at spille for os.

Belgien har med sejren seks point for to gruppekampe og er sikker på at gå videre til ottendedelsfinalerne. Danmark har 0 point, men kan stadig gå videre.

Læs mere om de muligheder her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020