Video : Tipsbladet
EM

Tidligere FCK-stjerner SMS'er før dansk EM-brag

Den tidligere FC København-stjerne Benjamin Verbic møder flere af sine forhenværende holdkammerater, når Danmark og Slovenien tørner sammen søndag.

STUTTGART (Tipsbladet): "Hej, min ven".

Benjamin Verbics første ord til Tipsbladet er på dansk, da vi fanger den slovenske landsholdsspiller og tidligere FC København-stjerne i Tyskland, så de danske spillere kan i hvert fald ikke bagtale den 30-årige offensivspiller på søndag, når Danmark og Slovenien brager sammen i EM-premieren.

Benjamin Verbic taler dansk, fordi han har tilbragt tre-et-halvt år i Danmark, og blandt andet derfor bliver søndagens opgør speciel for den slovenske landsholdsspiller.

Det bliver samtidig et møde med flere af hans tidligere holdkammerater i FC København.

- Jeg kender jo flere af spillerne fra min tid i Danmark. Thomas Delaney er meget hård at spille over for på midtbanen, og så er der selvfølgelig "Zanka". Ham taler jeg ofte med. Vi har naturligvis talt om kampen på søndag, og jeg kommer helt sikkert til at sende ham en SMS inden kampen, siger Benjamin Verbic til Tipsbladet og fortsætter:

- Jeg har bemærket, at "Zanka" slet ikke var udtaget i første omgang, men nu er han alligevel med ved slutrunden. Det glæder mig rigtig meget på hans vegne - han er en dygtig spiller, som har gjort det godt i Premier League.

Benjamin Verbic husker også Jonas Wind og Morten Hjulmand fra tiden i FC København, og de kan begge meget vel kan være med i startopstillingen for Danmark på søndag. Om Benjamin Verbic er det for Slovenien er mere end tvivlsomt - offensivspilleren sad på bænken i alle 180 minutter i slovenernes to testkampe op til slutrunden, og han er ikke startet inde i en landskamp i 2024.

Alligevel er han altså fundet god nok til en plads i den slovenske trup til EM, som bliver en kæmpe oplevelse for spillerne og nationen som helhed. Slovenerne bookede en billet til EM via en andenplads i den kvalifikationsgruppe, som Danmark vandt.

- Det er en kæmpe bedrift for os at være en del af en EM-slutrunde for første gang i 24 år. Det er en stor ting for hele nationen, og vi er meget stolte over at repræsentere Slovenien ved en stor slutrunde.

- Men vi vil ikke bare være med, vi vil også opnå noget. Vi må se, hvor langt det rækker, men det er helt sikkert, at vi kommer med 120 procent i hver eneste kamp, siger Benjamin Verbic.

Han glæder sig enormt til søndagens brag mod Danmark.

- Det var to meget forskellige kampe mod Danmark i kvalifikationen. Vi spillede rigtig godt på hjemmebane, men Danmark var fantastiske i Parken og slog os. Vi håber, at vi kan drille Danmark på søndag, selv om det er et fantastisk hold. 

Okay, Benjamin. Tak for snakken.

- Selv tak.

Held og lykke med EM-slutrunden.

- Tak, vi ses på søndag. Sig hej til alle FCK-fans fra mig, slutter Benjamin Verbic på dansk.