18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Tyrkiet - Portugal

Der bliver fuld smæk på Signal Iduna Park lørdag aften, når Tyrkiet og Portugal brager sammen i en kamp om Gruppe F's førsteplads.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18:00
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer: Felix Zwayer, Tyskland
På TV: DR1

Holdnyt:
Tyrkiet:
Officielt er Tyskland værtsnation ved EM-slutrunden, men Tyrkiet nærmer sig vel næsten et delt værtsskab med den vanvittige opbakning de leverer på lægterne.

Hvis man ikke vidste bedre, og tunede ind på Tyrkiet - Georgien tirsdag aften, havde man i hvert fald nok gættet på, at opgøret blev spillet i Istanbul og ikke i Dortmund.

De tyrkiske fans leverede en fuldkommen elektrisk kulisse på Signal Iduna Park, og heldigvis for de mange fremmødte endte det hele lykkeligt.

I en voldsomt underholdende og afvekslende affære diskede det tyrkiske landshold op med en dramatisk sejr mod gruppens formodede prygelknabe Georgien.

Det holdt dog hårdere end først ventet. Tyrkiet startede formidabelt ud og bragte sig planmæssigt foran tidligt i kampen. På det tidspunkt var der intet, som indikerede, at der skulle blive tvivl om sejren.

Det blev der dog i den grad. Den georgiske udligning sendte tyrkerne på slingrekurs, men takket være en fremragende scoring af det unge supertalent Güler og stolpe ud for Georgien i en af kampens allersidste situationer endte det med tre point til Montellas tropper.

Optimal start på slutrunden for Tyrkiet, som viste sig flot frem offensivt, men som også som forventet så lidt sårbare ud defensivt.

Med 3-1-sejren over Georgien indtager tyrkerne førstepladsen på bedre målscore end Portugal og bibeholder dermed placeringen med bare et enkelt point i denne duel.

Portugal:
Kommentaterne på TV virkede voldsomt begejstrede for Portugals spil i første gruppekamp mod Tjekkiet, og bevares, portugiserne var i den grad også i teten hele kampen igennem, men bedre spillede de da heller ikke.

Portugal dominerede stort på boldbesiddelse og intiativ. Det blev bare sjældent rigtig rigtig farligt. Spillet med bolden gik til tider for langsomt, mens der ofte blev taget forkerte beslutninger, når det begyndt at trække op til chancer.

Derfor blev opgøret også mere besværligt end forventet. Tjekkiet stod godt, og scorede ufortjent på deres første (halve)chance i kampen.

Det hele endte dog lykkeligt for Roberto Martinez’ tropper, som i 91. minut fandt sejrsmålet frem efter et forsvarskoks i den tjekkiske defensiv.

Portugal holdt nerverne i ro, gjorde hvad der skulle til, og fik dermed en planmæssig start på slutrunden, hvor de ligner et af de varmeste bud på en outsider til titlen.

Scenariet i dette opgør bliver sandsynligvis ganske anderledes, da Tyrkiet må forventes at ofre lidt mere offensivt end Tjekkiet gjorde det.

Måske det kan være med til at forløse den lynhurtige venstreside med Mendes og Leao?

Karantæner:
Tyrkiet: Ingen
Portugal: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyrkiet (4-2-3-1): Günok - Müldür, Akaydın, Bardakci, Kadioglu - Calhanoglu, Ayhan - Güler, Kökcü, Yildiz - Yilmaz

Portugal (3-4-3): Costa - Dias, Pepe, Cancelo - Dalot, Vitinha, Fernandes, Mendes - Silva, Ronaldo, Leao

Dom:
Tjekkiet pakkede sig om eget felt i næsten alle 90 minutter mod Portugal, men denne gang er der fine forudsætninger for en mere åben og afvekslende affære.

Tyrkiet vil og kan mere fremme i banen, og må endnu engang forventes at blive båret frem af deres fanatiske ‘hjemmefans’.

Det fordrer godt for underholdningen mod et portugisisk landshold, som råder over et væld af offensive stjerner.

Den formodede kamp om Gruppe F’s førsteplads skal nok levere på underholdningen.

3-1 til Portugal.

Spilforslag:
Begge hold scorer til odds 1.75 ved Expekt. Husk, at odds kan ændre sig løbende.