Video : Tipsbladet
EM

Tyskland har markant fordel: "Det er sådan det er"

Landstræner Kasper Hjulmand glæder sig over Danmarks EM-avancement.

MÜNCHEN (Tipsbladet): Danmark er klar til EM-ottendedelsfinalen - uden at have vundet en eneste kamp. Men også uden at have tabt.

Tirsdag blev det 0-0 mod Serbien i en nervøs kamp på Allianz Arena, og det uafgjorte resultat sender landsholdet videre på den andenplads, som de fleste også tippede på forhånd.

Dermed er første delmål nået, men voldsomt imponerende har det ikke været for Danmarks vedkommende. 

Kasper Hjulmand nøjes i første omgang med at glæde sig over avancementet.

- Vi skal huske at glæde os i dansk fodbold. Vi er videre og skal møde Tyskland. Lad os starte med at glæde os over det. Det er hele Danmarks hold. Man kan komme igennem på mange forskellige måder, og vores gruppe var ekstremt tæt. Det var hårdt, siger Kasper Hjulmand og tilføjer:

- Vi kom godt fra land og spillede en første halvleg, hvor vi var i god kontrol. Vi skulle have scoret, og jeg var godt klar over, at uafgjort i den sidste halve time kunne medføre sådan en kamp, som det blev. Vi skulle have udnyttet den plads, det gav, men det blev en forsvarskamp til sidst, og vi måtte slide den hjem. Vi manglede den sidste offensive gnist.

Nu venter en ottendedelsfinale mod Tyskland i Dortmund.

- Vi ser frem til Tyskland. Jeg var allerede inden slutrunden overbevist om, at det var en af de store favoritter. Jeg har en god fornemmelse af kampen, og jeg glæder mig. Det bliver specielt at møde værtsnationen. Jeg elsker tysk fodbold, og det bliver en fed kamp, siger Hjulmand, der i øvrigt kan notere sig, at hans mandskab har to færre hviledage end tyskerne.

Den åbenlyse fordel har Hjulmand ikke andet end et skuldertræk til overs for.

- Det er sådan, det er. Det er ikke noget, vi gider at bruge tid på.

Én af de ting, Kasper Hjulmand gerne vil bruge tid på, er udfordringen med Rasmus Højlund, der ikke er kommet frem til ret meget i de første tre EM-kampe.

- Jeg synes, at Rasmus har knoklet utrolig godt, men han har også været meget alene oppe foran, og til tider har vi været for langt fra ham. Vores wingbacks skal være gennembrudsstærke, for Ramsus er der, men vi skal få mere ud af det. Det mangler vi at få til at gå mere op, lyder det fra den danske landstræner.

Der er kickoff mellem Danmark og Tyskland på lørdag i Dortmund.