Video : Tipsbladet
EM

Vil have Hjulmand ud: Ind med Bo Henriksen!

Fanklubben har set nok til Kasper Hjulmand. De fleste ønsker, at Danmark arbejder videre med en anden landstræner.

Kasper Hjulmand og det danske landshold er ved at lade op til et svært opgør mod England.

Får Danmark ikke point, venter en afgørende sidste gruppekamp mod Serbien, og får man ikke en sejr mod England, vil Kasper Hjulmand kunne se tilbage på otte gruppespilskampe ved en slutrunde og bare én sejr.

Jo, der er mørke skyer over Kasper Hjulmand for tiden, og Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen, kritiserer også den danske landstræner - det kan du læse mere om her.

Men hvordan ser fansene i Fanklubben egentlig Kaspre Hjulmand?

Her viser det sig, at flere har fået nok af Hjulmand og ønsker sig en ny landstræner.

Manglende mod og evner til at prøve nye ting af står desværre som den helt store overskrift.

Charlie Friborg Petersen

- Kasper Hjulmand burde have været fortid efter VM-slutrunden. Sympatisk mand, som bare ikke er lykkes med fornyelse af det landshold, vi allesammen elsker.

- Manglende mod og evner til at prøve nye ting af står desværre som den helt store overskrift. Jeg er af den holdning, at har du som spiller ikke formået at spille dig på dit klubhold, eller har du været skadet over en længere periode, så er du ikke kandidat til landsholdet. Der kan være få tilfælde som taler imod dette, da vi naturligvis har brug for erfaring, men i dette tilfælde er mangel på udskiftning i truppen desværre for stor. Vi mangler sult og gejst.


Efter denne slutrunde skal der spilles nye spillere ind, og også en ny landstræner som kan bære det 'nye landsholdskuld' af spillere frem.

Rasmus Bille Dam

- Efter denne slutrunde skal der ske et generationsskifte på landsholdet, og det inkluderer også på landstrænerposten. Hjulmand har været en god landstræner, og hans eftermæle bliver positivt p.g.a. især EM i 2021, men han har vist det seneste års tid, at han ikke kan lave det nødvendige generationsskifte på landsholdet og integrere de nye unge spillere.

- Jeg er slet ikke negativt stemt over Hjulmand, for jeg forstår godt, hvorfor han bruger de spillere, som han gør - de har jo fungeret magisk sammen før. Men efter denne slutrunde skal der spilles nye spillere ind, og også en ny landstræner som kan bære det 'nye landsholdskuld' af spillere frem.


Hvis og hvis og min røv var spids, Hjulmand. Næste gang er smedens kat sikkert død, og så er den gal igen.

Peter Birch

- Siden den berusende slutrunde i 2021 er der ikke meget, der er gået landsholdet og dermed Kasper Hjulmands vej, og jeg har op til flere problemer med ham.

- Først og fremmest er der det sportslige. Landsholdet virker forkrampet og låst i sit spil. Kasper Hjulmand insisterer på wingbacks, selvom han har udtaget en milliard dygtige kantspillere. Hvorfor er de med, hvis de ikke skal spille, og især når man skal jagte en sejr? 

- Derudover er den konstante favorisering af tordensskjoldssoldaterne Schmeichel, Kjær, Delaney, Pierre mv. enormt trættende og ideløs. Jeg savner ungdom og ærgerrighed, jeg savner O’Riley og Frendrup og faktisk også en Vallys. Hjulmand er ved at have fuld plade i Morten Olsen, når det kommer til at udtage spillere. Altid de samme gamle kendinge og det lover skidt for fremtiden og energien omkring landsholdet.

- Foruden det sportslige har jeg også et problem med hans kommunikation. I 2021 skulle landsholdet være et spejlbillede af vores samfund, landsholdet skulle afspejle vores værdier og være selveste essensen af Danmark og danskheden, måtte man forstå. Men under det herostratiske vinter-VM måtte man for guds skyld ikke blande sport, politik og samfund. Det er jo bare sport og glæde, måtte man så her forstå.

- Slutteligt, så er der hans til tider perfide svar på kritiske spørgsmål. Det er ALTID nogens eller nogets skyld, hvis Danmark (igen) har skuffet. I San Marino var banen dårlig (men det var ikke en undskyldning bare en konstatering) hvorfor det var så svært mod miniputterne. Senest mod Slovenien var der både en bøvlet fjerdedommer der forhalede indskiftninger og en masse data, der rent faktisk viste at Danmark slet ikke var så presset, og hvis da bare Højlund havde scoret, så havde det været en helt anden kamp.

- Hvis og hvis og min røv var spids, Hjulmand. Næste gang er smedens kat sikkert død, og så er den gal igen. Hvis man kan være hele Danmarks elskværdige mellemleder i medgang, så må man også kunne stå imod, når det skvulper, og det kan Kasper Hjulmand ikke.

- Og nå ja. Under Kasper Hjulmand har Danmark vundet én(!) af syv gruppespilskampe de seneste tre slutrunder. Vi kan fraregne den underlige Finlandkamp, men derudover har man i min bog været favoritter i alle kampene, undtagen mod Frankrig i Qatar. Og hvis man graver lidt længere ned, så var det jo rent faktisk “kun” Rusland, Wales og Tjekkiet, vi slog i 21. Det er altså ikke fodboldsværvægtere.

- Jeg foretager derfor lige en lynhurtig udskiftning for nationens bedste. Ud med nummer “super smålig” går Kasper Hjulmand. Ind med nummer “kæmpe energi” kommer Bo Henriksen!


Kasper Hjulmand er ifølge mig ikke den rigtige mand til at stå i spidsen for landsholdet længere.

Mikkel Larsen

- Kasper Hjulmand er ifølge mig ikke den rigtige mand til at stå i spidsen for landsholdet længere.

- Alt, hvad han laver for tiden, virker fuldstændigt ideforladt. Efter skandalen ved VM i Qatar råbte hele landets befolkning på et generationsskifte. Hjulmand var ikke mand nok til at træffe den beslutning og kører fortsat i samme rille med at udtage de samme spillere gang på gang. Synes personligt, det er at pisse de unge danske talenter op og ned ad ryggen ved aldrig at udtage dem. Hvor er spillere som O’Riley, Frendrup, Vallys osv.?

- Han udtalte efter Slovenien-kampen, at han havde forberedt en masse og havde en masse scenarier klar, men hvor blev de af? Det er da fint, vi tager et par hurtige kantspillere med som Jacob Bruun og Andreas Skov, men hvad nytter det, hvis vi aldrig bruger dem? Hvorfor ikke ændre spillestil og formation i anden halvleg, da man må konstatere at ingenting fungerede…

- Og så er vi tilbage ved en Hjulmand, der kører igen i den samme rille. De andre landshold har læst os som en åben bog. Jeg tror dog på et fint resultatet mod englænderne, hvor vi endnu engang skal se Harry Kane kaste sig rundt på banen som var han en Neymar i løbetid…

Men det er for sent, nationen har mistet tilliden til ham, og det virker også som om spilletruppen er på vej til det. Farvel og tak for denne gang, Hjulmand.


Det landshold jeg ser pt. virker forkrampet, låst, nervøse og uden den berømte ild i øjnene - alt dette peger i sidste ende på manden i spidsen.

Anders Søgaard

- Jeg er nok tilbøjelig til at sige nay, og at det er på tide med et trænerskifte. Synes efterhånden, vi skal lang tid tilbage, før kurven var opadgående.

- Vi spiller sporadisk fint, men falder for ofte ud af kampene og overlader initiativet til modstanderne - uagtet hvor gode de er (San Marino, Slovenien for et nævne to - listen er meget længere).

- Kunne snart godt tænke mig at se Danmark dominere en kamp fra start til slut.

- Det landshold jeg ser pt. virker forkrampet, låst, nervøse og uden den berømte ild i øjnene - alt dette peger i sidste ende på manden i spidsen.

- Dertil synes jeg, at vi på nogle pladser skriger efter et generationsskifte og samtidig må der gøres op med kammerateriet i forhold til udtagelserne til holdet. Der står spændende spillere ude i mørket og ude på bænken og banker gevaldigt på efterhånden - men det er efterhånden utopi at tænke, at de kommer med, så længe landstræneren hedder Hjulmand.

- I kampen mod Slovenien virkede Hjulmand også underligt handlingslammet, da det gik rigtig skidt for holdet - det er et dårligt tegn.

- I slutrundernes gruppespilskampe (7 kampe indtil videre), hvor Hjulmand har været træner, har vi oveni hatten også kun hentet 1 sejr (4-1 mod Rusland EM 21) - det er simpelthen uden undskyldning alt alt for ringe.

- Hjulmand har på et tidspunkt været manden de havde brug for. Eksempelvis under EM på hjemmebane med den unævnlige hændelse. Her stillede Hjulmand sig forrest beskyttede spillerne og blev faderfiguren.

- I min optik har holdet nu brug for noget andet - for at løse potentialet der helt sikkert er i holdet (med få udskiftninger).

- Hjulmand er med andre ord ikke løsningen længere - desværre for Hjulmand bør der andre kræfter til efter EM. 


Med fraværet af generationsskiftet udskyder vi bare alders-problemet, og den landstræner, der formentlig kommer efter Hjulmands afgang efter EM, står med en endnu større opgave foran sig.

Morten Munksgaard

- Hvor meget det end brænder mit Lyngby-hjerte, så er Hjulmand ikke den rette til landsholdet, og det er af én årsag: Han fornyer sig for lidt og har nu misset to friløbere til at lave generationsskiftet på holdet.

- Med fraværet af generationsskiftet udskyder vi bare alders-problemet, og den landstræner, der formentlig kommer efter Hjulmands afgang efter EM, står med en endnu større opgave foran sig. (Sofa)eksperterne mm. kan snakke nok så meget om for sene udskiftninger mod Slovenien, men det er så afgjort altid nemt at være bagklog, men hvis man ikke kan se, at holdet havde brug for ny ungdom efter Qatar-fadæsen, så skal man ikke være landstræner.

- Når det er sagt, så håber jeg ikke, at han forbliver arbejdsløs, og der er jo et ledigt sæde i den klub, der formede ham som en kommende landstræner: Nordsjællands Stolthed: Lyngby Boldklub - og der er uendeligt velkommen.


Jeg tror Hjulmand stopper som landstræner efter slutrunden.

Rasmus Thomsen

- Hjulmands periode som landstræner er meget to-delt for mig. Der er perioden før VM i Qatar og perioden efter VM i Qatar. Forskellen for mig, er bl.a. gnisten, gejsten og optimismen mellem de to perioder.

- Da Hjulmand tiltrådte som landstræner, kom han med fornyet energi. Han bragte nye spillere til og fik præsenteret os for spillere som Mæhle og Damsgaard. Og det hele kulminerede jo ved EM 2021.

- Siden dengang synes jeg gnisten, gejsten og optimismen er forsvundet en smule. Og tiden lige nu minder mig mest om Morte