• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Jacob Quvang

TV 2 gik i sort: Det var ikke vores skyld

Foto: Getty Images

Flere gange torsdag aften blev TV 2 PLAY ramt af nedbrud under de danske holds kampe i Europa.

Af Jacob Quvang

Sort skærm og en masse frustrerede fodboldfans rundt omkring i landets stuer.

Det var virkeligheden, da TV 2 PLAY torsdag aften livestreamede Brøndby, Randers, FC København og FC Midtjyllands kampe i Europa. 

Det betød, at seere gik glip af flere øjeblikke fra kampene, hvilket selvsagt fik folk til at klage over det på sociale medier. 

Flere seere har utvivlsomt tegnet et abonnement hos netop TV 2 PLAY for at følge deres yndlingshold i Europa, og mange vil tænke på, om det er muligt at blive kompenseret i en eller anden grad som følge af nedbruddet. Dette er dog en individuel sag, forklarer Frank Balslev, der er afdelingschef hos TV 2 Operations & Service Development, i et skriftligt svar til tipsbladet.dk.

- Det besluttes efter en konkret afvejning i TV 2s kundeservice ud fra indholdet af hver enkelt henvendelse, der måtte komme, skriver han.

Det er ikke første gang, at TV 2 PLAY har haft problemer med at streame fodboldkampe. Tilbage i 2019 var der også problemer med tjenesten under storkampen mellem FC Barcelona og Real Madrid, men når sådanne ting sker, er streamingtjenesten prisgivet, for problemerne stammer udenlands fra. 

- Torsdagens PLAY-problemer skyldtes udefrakommende forhold, som TV 2 ikke selv var herre over. Tjenester verden over oplevede problemer i dette tidsrum. I TV 2 PLAYs del af teknikken fungerede tingene, som de skulle.

- Vi beklager meget, når vi har problemer med driften på PLAY. Både i 2019 og i aftes var der tale om internationale problemer, og når det sker, er vi og andre streamingtjenester prisgivet. Vi kan ikke lige rulle vores eget internet ud, når der opstår et globalt problem, skriver han og henviser til, at det konkrete problem torsdag skyldtes problemer hos en international samarbejdspartner.

Nogle kunne måske få den tanke, at TV 2 Play oplevede problemer, fordi mange mennesker prøvede at streame kampene på samme tid. Dette har dog intet på sig.

- Torsdagens problemer med live-streaming har intet med belastning at gøre som følge af, at nogle tusinde danskere ser fodbold på TV 2 PLAY. Problemerne var globale, pointerer Balslev.

Han nævner, at TV 2 PLAY har meget få driftsproblemer, og når der så endelig sker et nedbrud, så giver det også ekstra opmærksomhed. Efter torsdagens blackout har der da også været stort fokus på, at det ikke må ske i fremtiden.

- Når vi oplever driftsproblemer, har vi en fast procedure, hvor vi gennemgår aftaler med leverandører og undersøger vores muligheder for at sikre endnu mere robusthed hos TV 2 PLAY. Det arbejde er i fuld gang og har været det siden i aftes, afslutter han.

TV 2 er i gang med en stor oprustning på fodboldområdet. Udover de to europæiske turneringer har stationen også rettigheder til at vise italiensk og spansk topfodbold, ligesom det danske herrelandshold også snart er i deres fold.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020