FCM var både foran og bagud i Rotterdam og fik slidt sig til et vigtigt point i udekampen mod Feyenoord.

FC Midtjyllands drømme om avancement fra Europa League-gruppespillet lever i bedste velgående, efter at de danske vicemestre torsdag sled sig til et 2-2-resultat ude mod Feyenoord.

De medlevende hollandske fans på De Kuip i Rotterdam gav voldsom stemning på stadion, men de danske spillere håndterede presset flot.

Det efterlader begge hold med fem point for fire kampe i gruppen. Lazio og Sturm Graz har begge fire point, inden de to hold mødes senere torsdag.

De Kuip er kendt som et svært sted at være udehold. Det bakkede Feyenoords præstationer så langt i sæsonen også op om.

Før kampen havde holdet spillet fem hjemmekampe i sæsonen - fire i ligaen og en enkelt i Europa League. I de fem kampe hed målscoreren 15-0.

En stor opgave ventede FCM, som dog gik offensivt og optimistisk til værks og fik has på Feyenoords pletfrie statistik.

Gustav Isaksen misbrugte en friløber tidligt i kampen, og efter et kvarter ødelagde et missil fra næsten 25 meter fra midtbanemotoren Emiliano Martínez så Feyenoords stime med at holde rent mål hjemme.

Det var ganske fortjent, for danskerne åbnede kampen flot og med masser af initiativ.

Scoringen ændrede imidlertid billedet. FCM blev trykket ned, og hjemmeholdet skabte flere og flere farlige situationer i danskernes felt.

Både stolpen og Jonas Lössl måtte redde Albert Capellas tropper et par gange, før de måtte se hollænderne udligne. En afslutning fra tæt hold af Quinten Timber gjorde det til 1-1 efter 32 minutter.

FCM sluttede halvlegen godt af efter en svær periode op til udligningen, men danskerne kom skidt ud fra pausen.

Der var blot spillet fire minutter, da Dávid Hancko efter et hjørnespark sendte bolden ind til 2-1, men heldigvis for danskerne har de også offensive våben på dødbolde.

For Feyenoord var i teten, og det duftede af 3-1, inden et frisparksindlæg endte i panden på FCM-anfører Erik Sviatchenko. Han snittede flot bolden ind i det lange hjørne til 2-2.

Feyenoord mistede det momentum, hjemmeholdet havde op til udligningen, og i et stykke tid kunne kampen tippe begge veje.

Som kampens afslutning nærmede sig, blev det tydeligt, at FCM havde brugt flest kræfter. De sidste fem minutter blev danskerne presset ned, men det lykkedes at holde stand og hjemføre et enkelt og meget vigtigt point.

Næste gang venter der FCM en udekamp i Rom mod Lazio.