Sæt X i kalenderen: Her er forårets 10 vigtigste Superliga-kampe
2016-02-18 16:19
Foto: Ole Steen/Polfoto

Når Manchester United møder FC Midtjylland torsdag aften, er det syvende gang den engelske klub står over for en dansk modstander i UEFA-regi.

Det er en storklub af rang, der besøger Herning og FC Midtjylland torsdag. 
 
Manchester United er en af de helt store europæiske klubber, og det er derfor en stor begivenhed, når holdet kommer til Danmark. 
 
Det er fjerde gang et dansk hold møder Manchester United i UEFA-regi, og dermed er det den syvende kamp, englænderne skal spille mod danske hold. 
 
Tipsbladet.dk bringer her et overblik over de seks foregående kampe, der har budt på en dansk sejr, en uafgjort kamp og fire vundne kampe til Manchester United.
 
Her er de danske kampe mod Manchester United:
 
21. oktober 1998: Brøndby – Manchester United 2-6
Champions League 1998/99
Da et dansk hold for anden gang i historien var med i Champions League-gruppespillet, havnede det i en sand dynamitpulje. Udover Bayern München og FC Barcelona kom Brøndby i gruppe med Manchester United, der var halvfemsernes helt store spiller i England og Europa. Det blev til et stort nederlag på hjemmebane i første opgør. 
Manchester Uniteds hold: Schmeichel, Brown, G. Neville, Stam, Keane, Giggs, Scholes, P. Neville, Blomqvist, Cole, Yorke
 
4. november 1998: Manchester United – Brøndby 5-0
Champions League 1998/99
Meget bedre gik det ikke i anden kamp i England, hvor Ebbe Skovdahls tropper fik læsterlige klø af Peter Schmeichel og kompagni. Manchester United var flere klasser bedre end Brøndby og endte da også med at vinde Champions League. 
Manchester Uniteds hold: Schmeichel, G. Neville, Stam, Irwin, Beckham, Scholes, P. Neville, Blomqvist, Keane, Cole, Yorke
 
17. oktober 2006: Manchester United – FC København 3-0
Champions League 2006/07
FC Københavns første Champions League-gruppespil var mindeværdig på mange måder, men på Old Trafford havde Ståle Solbakkens tropper det svært. Paul Scholes stod for en af scoringerne på Jesper Christiansen, og FC København røg reelt ud af CL-gruppespillet allerede i tredje runde.
Manchester Uniteds hold: van der Sar, O'Shea, Brown, Evra, Vidic, Carrick, Fletcher, Scholes, Saha, Ronaldo, Rooney
 
1. november 2006: FC København – Manchester United 1-0
Manchester United kunne tage det forholdsvist roligt, da de besøgte Parken i kamp to mod FCK. Klubben havde allerede ni point på kontoen og var så godt som sikker på avancement, men alligevel var det en stor skalp for FCK at tage en 1-0-sejr på mål af Marcus Allbäck. Det er Manchester Uniteds eneste nederlag til et dansk hold. 
Manchester Uniteds hold: Van der Sar, Vidic, Silvestre, Brown, Heinze, O'Shea, Carrick, Fletcher, Ronaldo, Rooney, Solskjær
 
30. september 2008: AaB – Manchester United 0-3
Bruce Rioch var stadig træner i AaB, da nordjyderne skulle op mod de forsvarende Champions League-mestre i efteråret 2008. Britten måtte dog se sit hold være oppe mod overmagten, idet Manchester United i sikker stil sejrede på mål af Wayne Rooney og Dimitar Berbatov (2). 
Manchester Uniteds hold: Van der Sar, Ferdinand, R. Da Silva, Vidic, O'Shea, Evra, Scholes, Ronaldo, Nani, Rooney, Berbatov
 
10. december 2008: Manchester United – AaB 2-2
Anderledes bedre gik det for nordjyderne et par måneder senere, da Allan Kuhn nu stod i spidsen for holdet. I sin sidste kamp som vikarierende cheftræner lykkedes det bornholmeren at føre sit hold frem til en mindeværdig uafgjort, der sikrede AaB en plads i Europa Leagues knockout-fase. Jeppe Curths 2-1-mål kort før pausen står mejslet i hukommelsen hos de fleste AaB'ere. 
Manchester Uniteds hold: Kuszczak, G. Neville, Ferdinand, O'Shea, Evans, Andersen, Gibson, Giggs, Rooney, Nani, Tevez
SENESTE NYT...
OP | NED