• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Kaos i tidligere Esbjerg-angribers klub: 14 spillere er smittet før EL-kamp

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FCSB, der har Adrian Petre på holdet, er decimeret forud for Europa League-kvalifikationskampen mod Slovan Liberec i morgen. 14 spillere og otte stabsmedlemmer er smittet med coronavirus.

Af Anders Dehn

Hvis FCSB overhovedet kan stille hold i morgendagens Europa League-kamp mod Slovan Liberec, er det en præstation i sig selv. Truppen er hårdt ramt af coronavirus forud for opgøret.

Tirsdag blev yderligere fem spillere testet positiv. Dermed er det samlede antal oppe på 14 spillere med virussen, skriver en række rumænske medier, herunder Digisport. Derudover er otte medlemmer af trænerstaben ramt.

Læs også:EL-hold med coronasmitte indrømmer: Sendte syge spillere på banen

Som det ser ud nu, har FCSB, det tidligere Steaua Bukarest, kun én kampklar angriber: Adrian Petre. Den tidligere Esbjerg-spiller er foreløbig blevet forskånet for virussmitte. Alle spillere skal dog testes i løbet af onsdagen for at sikre sig, at de ikke tager virussen med til kampen mod Slovan Liberec.

Blandt de smittede i trænerstaben er cheftræner Anton Petrea. Dertil kommer en målmandstræner, et par fysioterapeuter, et par fysiske trænere, en analytiker og en team manager.

Læs også:Corona-kaos i Tjekkiet: 21 nye spillere er udtaget til landsholdet

Det er ikke første gang i indeværende Europa League-kvalifikation, at FCSB må klare sig uden en række spillere. I sidste uge mødte man serbiske Backa Topola, og da sad ni spillere ude. Blandt andet måtte FCSB sende fjerdemålmanden på banen.

Det endte med at blive den vildeste kamp i europæisk fodbold i lang tid. Den ordinære spilletid endte 4-4, efter ekstra spilletid stod der 6-6, og så skulle der straffespark til. Efter de ti straffespark kunne FCSB strække armene i vejret over en samlet 10-11-sejr.

Ifølge den store rumænske sportsavis Gazeta Sporturilor har FCSB bedt UEFA om at få flyttet kampen til på lørdag. Håbet er, at det kan give nogle af spillerne mulighed for at blive testet negativ og dermed stille op.

Læs også:Nyt regelsæt i UEFA: Hold kan ryge ud af Europa uden kamp

Læs også:Rasende hold smidt ud af CL-kvalifikation: Truer UEFA med advokater

Læs også:Kaos på ny: EL-hold låner spillere fra rivaler for at gennemføre kamp

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus