• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Mulig AGF-modstander i problemer: 13 spillere sidder ude

Foto: Getty Images

I aften skal AGF's modstander i Europa League-kvalifikationen findes. Nomme Kalju mangler 13 førsteholdsspillere og har været nødt til at fylde op med folk fra reserveholdet.

Af Anders Dehn

Coronavirussen har gjort et stort indhug i truppen hos Nomme Kalju, der torsdag aften skal spille om at møde AGF i Europa League-kvalifikationen. I alt sidder 13 spillere ude i opgøret mod NS Mura fra Slovenien, skriver det estiske medie ERR.

Nomme Kalju er derfor nødt til at trække spillere fra reserveholdet op i truppen. De optræder til daglig i den tredjebedste række i Estland, men skal altså i aften forsøge at spille holdet videre i Europa League.

Læs også:Coronakaos: Mulig AGF-modstander hårdt ramt

Kampen mod NS Mura har i det hele taget været mærket af virussen i vidt omfang. Opgøret var oprindeligt planlagt til 27. august, men blev udsat på grund af smitte hos begge mandskaber. Kampen i aften skal desuden spilles i Budapest, som huser et af UEFA's udvalgte reserve-stadioner til netop den slags situationer.

Det ser altså svært ud for Nomme Kalju, hvilket cheftræner Marko Kristal da også erkender, selv om mirakler trods alt finder sted.

Læs også:Lodtrækning: AGF er favoritter - FCK fik sværest mulig lodtrækning

- Jeg kan nævne en masse klichéer og eksempelvis nævne, hvordan Danmark kom direkte fra stranden og blev europamestre, men... Det er klart, at det bliver svært, men for de spillere, der rejser med, kan det måske blive den største oplevelse i deres karriere, siger han ifølge ERR.

Kampen mellem Nomme Kalju og NS Mura sparkes i gang klokken 19.30. Der er ikke tid til flere udsættelser, da vinderen skal møde AGF i anden runde af Europa League-kvalikationen om en uge.

Læs også:AGF-træner efter lodtrækning: Ville gerne slippe for Kazakhstan-tur

Læs også:Overblik: AGF, SønderjyskE og FCK's svære veje mod gruppespillet

Læs også:Afstemning: Hvor mange danske klubber vinder deres kamp i Europa?

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus