• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Ståle Solbakken om IFK Göteborg: Ikke et hold vi bare skal slå

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken har respekt for IFK Göteborg, selv om FC København bør være favoritter i Europa League-kvalifikationskampen.

Af Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

FC København har stolte europæiske traditioner, og vicemestrene sigter efter at fortsætte dem i denne sæson.

Det bliver dog vanskeligt allerede fra start, hvor FC København skal op imod de svenske pokalvindere fra IFK Göteborg på udebane. Opgøret afgøres som bekendt over én kamp, så FCK har ikke andet valg end at vinde onsdag aften.

Og det bliver ikke nemt.

- De har lige skiftet træner, så det er et anderledes hold nu. De ser ud til at være bedre organiseret, og de vandt deres første kamp efter at have spillet frygtelig mange kampe uafgjort. Det er ikke noget dårligt hold, og de slog Malmö i pokalfinalen. Alt kan ske i en kamp, og det er den udfordring, der er nu, hvor der ikke er hjemme og ude. Alt afgøres på dagen, så det er meget specielt, siger Ståle Solbakken og fastslår:

Læs også:Andrija Pavlovic-agent: Brøndby vil være et godt skifte

- Vi skal spille en god kamp og sørge for, at det er godt nok. Jeg kan ikke stå her og sige, at det er et hold, vi bare skal slå. 

FC København fik en elendig optakt til torsdagens Europa League-kamp, da det blev til et 2-3-nederlag mod OB i Superliga-premieren. Forhåndsfavoritterne blev skilt ad i de første 45 minutter, og i pausen fastslog Ståle Solbakken, at han havde lyst til at skifte alle 11 mand ud.

- Det var en meget trist første halvleg, og anden halvleg var heller ikke prangende, opsummerer nordmanden kampen på Fyn.

Nederlaget er blevet bearbejdet i ugens løb, og nu er FC København klar til at se fremad mod IFK Göteborg.

Læs også:Optakt: IFK Göteborg - FC København

- Spillerne har sat ord på det, og jeg har sat ord på det. Alle hold kan tabe i Odense, og jeg skal ikke tage noget fra OB, der spillede en rigtig god første halvleg og havde tre-fire klasseangreb, men for mig handler det også om forberedelsen til den første ligakamp. Selv om man føler, at ferien har været kort, og at man ikke har haft lang tid sammen, skal man være klar. Vi vidste, de ville komme med 200 km/t, siger Solbakken, der er optimistisk forud for IFK:

- Vi skal være bedre i alle spillets faser, end vi var senest, og det har jeg en god følelse omkring. Det er ikke sådan, at jeg tvivler på, vi kan levere en god præstation. 

IFK Göteborg har haft en dårlig sæson i Allsvenskan, hvor holdet aktuelt blot er på 12. pladsen. Derfor har klubben for nyligt skiftet cheftræner, og i spidsen for holdet står nu den tidligere FC København-træner Roland Nilsson, der vandt 3-0 over bundholdet Falkenbergs FF i sin debut.

Der er kickoff mellem IFK Göteborg og FC København klokken 18.00. 

Læs også:Dårlig nattesøvn for FCK: Raketter affyret foran spillerhotellet i nat

Læs også:Eksklusiv pris: Se AGF og FC København i Europa League med Dplay

Læs også:IFK-træner blev fyret i FCK efter et halvt år: Vil ikke hævne sig

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus