• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Oliver Okstrøm

17-årig dansker på vild talentliste: Holder begge ben på jorden

Foto: Getty Images

Maurits Kjærgaard er kommet på den eftertragtede talentliste fra The Guardian, men det er noget, som han tager stille og roligt.

Af Oliver Okstrøm

Hvert år offentliggører engelske The Guardian en række spillere, som de mener er de bedste i deres årgang. I denne omgang er der én dansker på listen, og det drejer sig om den tidligere Lyngby-spiller Maurits Kjærgaard.

Nu spiller han for FC Liefering, som han er udlejet til fra Red Bull Salzburg, og selv er han naturligvis meget glad for at være udpeget. Det fortæller han i et interview på Lyngbys officielle hjemmeside.

Læs også:Et år efter rekordsalg: Dansk teenager udvalgt til stor talentliste

- Det føltes rigtigt godt – og det bekræfter at man er en dygtig fodboldspiller. Men jeg tager det stille og roligt, og holder begge ben på jorden. Det ligger til min natur at jeg altid koncentrerer mig om at blive bedre dag for dag, så jeg tænker slet ikke hvor det ender, men det er altid rart at være blandt de bedste, fortæller Maurits Kjærgaard.

I Liefering er det den danske træner Bo Svensson, der står i spidsen for holdet, og skiftet til klubben fra den næstbedste østrigske række har været et godt skridt i udviklinngen for den blot 17-årige dansker.

Læs også:Dansk teenager på stor talentliste: Alle de store klubber var ude efter ham

- Jeg har altid elsket at spille fodbold, fordi jeg synes det er sjovt. Derfor passede Lyngbys lidt blødere værdier perfekt til mig, for selvom man spillede mod de bedste, lærte jeg samtidig vigtigheden af ydmyghed og kammeratskab, siger han og fortsætter:

- Derfor tror jeg ikke, at jeg var blevet ligeså god i andre klubber, men jeg har haft godt af at lære seniorfodbolden at kende i Liefering, hvor jeg er modnet som fodboldspiller, lyder det fra  Maurits Kjærgaard.

Tidligere har spillere som Mikkel Duelund, Jacob Bruun Larsen og Mohamed Daramy samt den nuværende FCM-spiller Bozhidar Kraev blevet udpeget af den engelske avis.

Læs også:22. december: Da Mikkel Duelund var blandt verdens 40 største talenter

Læs også:Transferkongerne: Ukendt guldfugl sikrede kæmpe gevinst

Læs også:Corona-krise: Millionsalg kan være redningen for hårdt ramte Lyngby

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus