Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

39-årige Peter Utaka sætter sig på måltrone

Den tidligere OB-angriber Peter Utaka har, selvom han er fyldt 39 år, stadig masser af mål i støvlerne.

For to måneder siden fyldte Peter Utaka 39, men selvom alderen er fremskreden, så har den tidligere OB-angriber fortsat masser af mål i støvlerne.

I dag spiller nigerianeren med rygnummer 99 i den næstbedste japanske række for Ventforet Kofu. Faktisk har angriberen tilbragt de sidste mange år i japansk fodbold.

Og det har været godt givet ud for alle parter. Langt over 100 mål har Peter Utaka leveret i løbet af sine mange år i japansk fodbold, hvor han har repræsenteret flere forskellige klubber.

I Danmark er angriberen bedst kendt for sin tid i OB, hvor han var en dødbringende trussel for Superligaens forsvarsspillere. 69 gange scorede Peter Utaka i løbet af sine knap fire år i OB fra 2008 til januar 2012.

I 2010 blev han også topscorer i Superligaen med sine 18 mål. Den titel har han fire gange noteret sig for i løbet af sin tid i japansk fodbold.

Angriberens mange mål i løbet af en lang karriere, hvor han har repræsenteret 14 forskellige klubber, gør ham også til den aktive nigerianske fodboldspiller med flest scoringer på cv'et.

Ifølge det nigerianske medie Punch står Peter Utaka noteret for 280 mål i karrieren, hvilket ingen anden aktiv nigeriansk fodboldspiller er i nærheden af.

I denne sæson er det blevet til tre scoringer og samme antal assister i Ventforet Kofu, som Utaka skiftede til i januar. Udover angriberens personlige succes, så ligger hans klub også til i den sjove ende af tabellen.

Lige nu er man på sjettepladsen - fem point efter Machida Zelvia på førstepladsen i Japans næstbedste fodboldrække.