Generelle Victor Risager

Afsløring: Stort dansk talent skifter til Dortmund

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En ung dansker skifter til storklubben Borussia Dortmund, erfarer Tipsbladet.

Af Victor Risager

Lyngby Boldklub har de seneste år sendt flere spillere til udenlandske topklubber, og nu gør De Kongeblå det igen.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er klubbens 15-årige keepertalent Gustav Aabro på vej mod et flot skifte. Han skal nemlig til en af verdens største klubber i form af Borussia Dortmund. 

Fodboldidioterne på Instagram skrev først om transferen. 

Skiftet til den tyske storklub bliver imidlertid først effektueret til sommer, når Gustav Aabro fylder 16 år. Inden da kan han nemlig ikke skifte til en udenlandsk klub med de nuværende transferregler. 

Over for Tipsbladet bekræfter Lyngby Boldklubs fodboldchef, Nicas Kjeldsen, at der er dialog.

- Vi er i dialog med Dortmund, og vi regner med, at det kan lykkes på en kontrakt fra sommer af. Vi er selvfølgelig stolte over, at vi igen kan sende en af vores egne talenter afsted til en af de store adresser. Det er med til at bekræfte os i, at vi har gang i det helt rigtige arbejde på vores akademi, siger han. 

Den unge keeper har trods sin unge alder allerede stået på både U17- og U19-holdet hos Lyngby Boldklub, mens han også har været inde omkring nogle ungdomslandshold. Han betragtes som et stort talent, og det er selvsagt derfor, at en klub af Dortmunds kaliber vil hente ham. 

Gustav Aabro bliver ikke den første dansker, som Lyngby Boldklub sender til Borussia Dortmund. I 2015 lavede den dengang 16-årige Jacob Bruun Larsen samme skifte og rykkede til den tyske storklubs ungdomshold.

Derudover har Lyngby tidligere sendt store talenter som Yussuf Poulsen, Christian Nørgaard, Jens Odgaard og Maurits Kjærgaard til udenlandske klubber i en ung alder.