• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Allan Simonsens Barca-ven blev bortført: Ingen gad spille fodbold mere

Foto: Getty Images

Da Allan Simonsen tørnede ud for FC Barcelona, oplevede han, at holdkammeraten Quini blev bortført og holdt fanget i 25 dage. Det kostede Barcelona et mesterskab.

Af Ole Hoffskov

Som professionel fodboldspiller oplever man lidt af hvert i løbet af en lang karriere, og det gælder naturligvis også for Allan Simonsen, der i 1977 blev kåret som Europas bedste fodboldspiller og nåede at repræsentere klubber som Borussia Mönchengladbach og ikke mindst FC Barcelona.

Særligt én meget ubehagelig oplevelse kan den nu 67-årige dansker huske meget klart, når han den dag i dag bevæger sig ned ad Mindernes Allé. 

I 1981, da Allan Simonsen tørnede ud for FC Barcelona, blev holdkammeraten Quini bortført af to bevæbnede mænd. Det skete i kølvandet på en 6-0-sejr over Hercules CF, hvor Quini blev dobbelt målscorer.

Læs også:Brøndby-spiller er ikke et tema i tysk klub

- Quini var en rigtig god fyr med en dejlig familie, så det var voldsomt, da han blev kidnappet. Vi havde vundet en hjemmekamp mod 6-0, og midt om natten blev jeg så ringet op af en fra klubben, der fortalte, at Quini var blevet bortført. Det var slet ikke til at forstå, og han endte med at være væk i 25 dage, hvor han blev holdt fanget, fortæller Allan Simonsen til Tipsbladet, der fredag bringer et stort interview med den danske fodboldlegende.

Quini-sagen endte heldigvis lykkeligt, men det var lange 25 dage, fastslår Allan Simonsen.

- Det var en rigtig hård tid, især for hans familie, men også for os i klubben. Da han blev bortført, lå vi på en suveræn førsteplads i ligaen, men efter det hentede vi kun to point i de sidste seks kampe, så Real Sociedad gik forbi os. Der var jo ingen, der gad spille fodbold mere, når Quini var væk.

Læs også:Medie: Brøndby vil have Rezan Corlu tilbage nu

- Vi blev pålagt at træne og spille af klubben, selv om ingen af os havde lyst. Det satte sig jo i hovedet, det der var sket, og så endte vi med at tabe mesterskabet. Det var lidt ærgerligt, men det værste var selvfølgelig det, der skete med Quini. Det var en frygtelig periode, så det var dejligt, da han scorede det mål i finalen, siger Allan Simonsen.

Målet, Allan Simonsen hentyder til, var Europa Cup-finalen for pokalvindere i 1982, hvor FC Barcelona besejrede Standard Liege med 2-1 på Camp Nou. Quini scorede sejrsmålet til 2-1, mens Allan Simonsen scorede Barcas første mål i opgøret.

Quini døde i februar 2018 i en alder af 68 år.

Du kan læse hele det store interview med Allan Simonsen i Tipsbladet, som er på gaden fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:FC Midtjylland jagter forstærkninger: Vil have en til to nye i januar

Læs også:Seriespillere skal op mod Superliga-stjerner: Vi går efter at vinde

Læs også:Medie: OB melder sig ind i kampen om Emmanuel Sabbi

Superliga

Mere Superliga

Fokus