• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Ballon d'Or 2019: Sådan stemte Tipsbladet

Foto: Getty Images

Ballon d'Or - prisen som verdens bedste fodboldspiller - er netop blevet uddelt, og her kan du se, hvordan Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har stemt på vegne af Danmark. Og med hvilke begrundelser.

Af Ole Hoffskov

Verdens mest prestigefyldte individuelle pris i fodbold er netop blevet uddelt, og i år var det FC Barcelona-stjernen Lionel Messi, der kunne lade sig hylde som vinder af Ballon d'Or. Det er sjette gang, at den lille argentiner vinder prisen, som sidste år gik til Luka Modric.

På vegne af Danmark er det Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der har stemt, og han er dermed én af i alt 195 journalister, der har været med til at kåre vinderen. Hvor det tidligere var både journalister, landsholdsanfører og landstrænere, der stemte til prisen, er det nu kun journalister, der har indflydelse på, hvem der vinder.

Vinderen skal vurderes ud fra perioden november 2018 til og med den første uge af november i år, og Troels Bager Thøgersen lover, at han har gjort sig umage som Danmarks officielle repræsentant.

Tipsbladets chefredaktør afgav sine stemmer således:

1. Lionel Messi, FC Barcelona og Argentina (6 point)
2. Virgil van Dijk, Liverpool FC og Holland (4 point)
3. Cristiano Ronaldo, Juventus og Portugal (3 point)
4. Raheem Sterling, Manchester City og England (2 point)
5. Saido Mané, Liverpool og Senegal (1 point)

Dermed endte Troels Bager Thøgersen altså med give toppoint til Ballon d'Or-vinderen Lionel Messi.

Læs også:Tomålsskytten Van Dijk efter dramatisk sejr: Vi måtte grave dybt

- Jeg vælger Messi lige akkurat foran Van Dijk. Der er ikke den store forskel på de to, så når jeg vælger Messi, skyldes det, at han har spillet fremragende på et Barcelona-hold, jeg ikke synes er særlig godt. Jeg tænker ikke mindst på hans forår, hvor han spillede noget af det bedste, han nogensinde har gjort, og det siger altså ikke så lidt. I min verden er Lionel Messi den bedste spiller, der nogensinde har været, siger Troels Bager Thøgersen til tipsbladet.dk og hylder samtidig Virgil van Dijk:

- Van Dijk vinder Champions League med Liverpool, og det vægter selvfølgelig højere end Barcelona, der vinder en svag La Liga. Han er defensivt god, han scorer sine mål, og er én af de absolutte nøglebrikker på Liverpool-mandskabet.

- Jeg mener, at Virgil van Dijk om nogen er grunden til, at defensiven er gået fra at være en svaghed i Liverpool til en styrke. Han har leveret én af de bedste forsvarspræstationer i dette årti, og han er ikke langt fra Messi.

Tipsbladets chefredaktør fastslår, at der til gengæld er langt ned til nummer tre på listen, Cristiano Ronaldo. Den portugisiske verdensstjerne er ifølge Troels Bager Thøgersen langt fra Messi og Van Dijk, men stadig den tredjebedste i verden.

Sidste år kom Troels Bager Thøgersen i strid modvind flere steder, fordi han valgte ikke at give Cristiano Ronaldo et eneste point med den begrundelse, at portugiseren blev undersøgt i en sag om voldtægt. 

- Det var en kedelig sag, men den er blevet droppet af politiet i Las Vegas, og dermed har jeg ingen problemer med at tage ham i betragtning, siger han og fortsætter:

Læs også:Sarri: Jeg håber Cristiano vinder Ballon D'Or

- Det var ikke Cristiano Ronaldos bedste sæson, men den var okay. Han vinder det italienske mesterskab med Juventus, og han vinder Nations League med Portugal, og han scorer hele tiden sine mål undervejs. Det er en fantastisk spiller, men jeg synes godt, man kan se, han er på vej ned.

På de sidste to pladser på Troels Bager Thøgersens stemmeseddel finder man Raheem Sterling og Saido Mané, der dominerer i Premier League for Manchester City og Liverpool.

- Jeg løfter på hatten for Raheem Sterling, der om nogen har været i kløerne på de engelske tabloidmedier. Gang på gang kan Sterling læse, at han gør alt forkert, men han har stået imod og ikke ladet sig påvirke på banen. Det har jeg stor respekt for, siger Thøgersen og tilføjer om nummer fem på listen:

- Jeg synes, Mané er en skøn spiller. Jeg kunne også have valgt Firmino eller Salah, men Mané har nogle kvaliteter på et offensivt sprudlende Liverpool-mandskab, som jeg er stor tilhænger af, og derfor får han min stemme. 

Hvis du gerne vil give din mening til kende over for Troels Bager Thøgersen i forhold til hans stemmer til Ballon d'Or, kan du finde ham på Twitter, hvor hans handle er @TroelsBagerT.

Læs også:Kritisk Lewandowski: Nemmere at vinde Ballon d'Or i Spanien og England

Læs også:Hollandsk stjerne: Jeg kunne have været lige så god som Messi og Ronaldo

Læs også:Barcelona-midt overvejer skifte: Jeg vil spille

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020