Video : Tipsbladet
Generelle

Nelsson-kritik: Der er for mange hjerneblødninger

Victor Nelssons kritik af situationen i Galatasaray er ikke noget, som møder begejstring hos tyrkernes entusiastiske fans, vurderer en tyrkisk journalist.

- Jeg synes, det er besynderligt. I kigger udefra, men jeg står inde i det. Jeg er den, der er mest chokeret, vred og indebrændt. Jeg kunne da godt have tænkt mig at starte inde mod Manchester United, men det gjorde jeg ikke.

Victor Nelsson var rødglødende af frustration forleden i landsholdslejren, da han satte ord på sin nuværende situation i Galatasaray, hvor han har været på bænken i de seneste tre kampe. 

Det er ikke hver dag, man ser den slags kommentarer i en efterhånden mere lukket fodboldverden, men Victor Nelsson holdte ikke igen overfor Tipsbladet og den skrivende presse. 

Hans kommentarer har da også bredt sig til Tyrkiet, hvor man kan forestille sig, at det ikke ligefrem er noget, som Galatasarays tilhængere klapper i hænderne over. Det er da heller ikke tilfældet, kan den tyrkiske journalist Caner Isbegendiren, der arbejder hos Fanatik, melde. 

- Selvfølgelig reagerer deres fans negativt på de her kommentarer. Galatasaray har lavet en langsigtet investering i Victor, og de forventer også at få mange penge for ham. Galatasarays fans kan ikke lide, når deres talentfulde spillere ikke kæmper for det. De elsker spillere, som lægger deres sjæl på banen, selv hvis deres talent er begrænset, fortæller han til Tipsbladet. 

Det er særligt efter købet af Davinson Sanchez, at Victor Nelssons rolle på holdet har ændret sig. Men præstationerne har heller ikke været gode nok, kan journalisten melde om.

- Victor har virkelig været formsvag i denne sæson. Han spillede en vigtig rolle i mesterskabet sidste sæson, men i denne sæson lader hans tanker til at være et andet sted henne. Davinson Sanchez' skifte har haft en skidt effekt på ham rent mentalt.

- Jeg prøver altid at holde nøje øje med hans ansigtsudtryk, når jeg ser ham i mixed zone efter kampene. Der er et klart udtryk af utilfredshed. Han accepterede ikke Davinson Sanchez' skifte til Galatasaray og sin plads på bænken, siger han og fortsætter:

- Det giver mening, at hans tanker er andre steder på grund af hans nyfødte barn. Men selvfølgelig er det naturligt, at han gerne vil spille konstant, det vil alle fodboldspillere. Men han undgår ikke konkurrence. Galatasaray vil gerne dominere, og det forventes, at han scorer fire-fem mål hver sæson, men det er ikke noget, som Victor kan forbedre.

Caner Isbegendiren gætter på, at Victor Nelssons seneste kommentarer vil blive taget internt i klubben, og at det er noget, som Galatasarays sportslige ledelse og Nelsson selv vil være tavse om. 

Alligevel tror han, at Victor Nelsson nok skal få sine kampe i denne sæson, for Galatasaray kan se frem til mange af dem på grund af deres deltagelse i Europa. Skulle han finde tilbage til sit vanlige niveau, så er buddet, at han også kan bide sig tilbage i startopstillingen. 

Spørgsmålet er, hvordan det påvirker den store interesse, der har været for ham gennem de seneste transfervinduer. Selv lyder på Nelsson som om, at han gerne vil afsted, men Caner Isbegendiren tænker ikke, at han er i højeste kurs lige nu.

- Jeg er ikke sikker på, at Victor opfylder de krav, der er til en midterforsvar i de største ligaer lige nu. Han har et stort potentiale, men der er for mange små hjerneblødninger i hans spil. 

24-årige Nelsson har været i den tyrkiske storklub i lidt mere end to år, og i sommer var han et mulehår fra at skifte til Sevilla. Det skifte blokerede Galatasaray dog.

Foto: Getty Images