Video : Tipsbladet
Generelle

Blev vraget af ‘PC’: Dansk profil vil på eventyr

Den tidligere Randers-spiller Jonas Bager fortæller til Tipsbladet, at han går efter at komme væk fra belgiske Charleroi, når kontrakten udløber 30. juni. Det har været en vild rejse for danskeren, og nu vil han gerne have et sidste eventyr.

Jonas Bager er muligvis snart fortid i belgisk fodbold.

Danskeren har nemlig kontraktudløb i Charleroi ved udgangen af juni, og noget tyder på, at Bager er færdig i klubben.

Det siger den danske profil til Tipsbladet.

Jeg er klar på at tage et sidste udlandseventyr, inden det formentlig hedder Danmark.

Jonas Bager
Tidligere Superliga-spiller

- Min fornemmelse lige nu er, at det kunne være rigtig sjovt at prøve noget nyt. Jeg har været i Belgien i fem år, og jeg har prøvet at være rundt på forskellige stadions og møde de forskellige hold.

- Jeg har oplevet Belgien. Jeg har intet imod at blive i Belgien, men inde i mit hoved har jeg nok mod på et eventyr uden for Belgien, siger Jonas Bager til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg føler en eventyrlyst inde i mig, men jeg har sagt til min agent, at jeg er åben for det hele, så der er ingen døre, der skal lukkes.

Den belgiske klub havde en option, der kunne forlænge Bagers kontrakt med to år, men den frist udløb i marts.

Det har dog været noget af en rejse for den danske profil.

Bager har tidligere fortalt, at han blev vraget i Randers af den daværende sportsdirektør Peter Christiansen, men nu kan han se tilbage på en fin udlandskarriere.

- Det har været en fantastisk rejse, men det har også været en hård rejse til tider i forhold til at bo i udlandet og være væk fra venner og familie. Det har været meget udviklende som fodboldspiller og menneske at opleve en anderledes kultur og vokse som menneske.

- Jeg har lært et nyt sprog og boet nogle fede steder. Jeg har fået mange venner og kontakter i udlandet, det har været sindssygt fedt og værdifuldt.

- Det har også udviklet ens horisont lidt. Hele jorden snurrer ikke rundt om Danmark, selvom man nogle gange kan tro det.

Den 27-årige forsvarer har i høj grad nydt at spille i Belgien.

- Det er en rigtig fed liga. Det er tju-bang. Man flyver frem og tilbage. Igennem årene har jeg spillet med og mod nogle fantastiske med- og modspillere. Det er et springbræt til større ligaer. Jeg kan kun anbefale det til andre danske spillere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

USA og Asien er inde i billedet
Fremtiden er endnu uvis for den tidligere Superliga-spiller, men han flirter med et eksotisk eventyr i USA eller Asien, hvis muligheden byder sig.

- Det er også i mine tanker. Jeg har sagt til min agent, at jeg ikke vil udelukke noget. Så skal det være et land som Rusland, hvor der er krig.

- Det springer jeg over. Jeg er klar på at tage et sidste udlandseventyr, inden det formentlig hedder Danmark. Det handler om at finde et projekt og en helhedspakke, siger Jonas Bager til Tipsbladet.

Danskeren fik 25 kampe for Charleloi i den seneste sæson, og han har været klubben siden sommeren 2022.

Inden da var Bager en del af Union St. Gilloise.