• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Drømmekamp: “Men de skal jo smadre os 10-0”

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

For tst Fodbold var det ikke FC København eller Brøndby IF, man håbede på at trække i pokalturneringen. Det var Vejle Boldklub, og drømmen endte med at blive virkelighed.

Af Victor Risager

Jaaaah! Jaaaah! Vi møder Vejle! Vi møder Vejle! Vi fucking møder Vejle! Gutter! Vi fucking møder Vejle!

Reaktionsvideoen på tst Fodbolds profil på Instagram efterlader intet til fantasien: Jyllandsserieklubben er decideret lykkelige over, at de i pokallodtrækningen tirsdag blev trukket ud mod Vejle Boldklub fra Superligaen.

Og glæden er heller ikke forduftet tre dage efter lodtrækningen, når Tipsbladet taler med holdleder og spiller Mathias Balleby Carlsen.

Carlsen har svært ved helt at sætte ord på tirsdag aften, hvor tst Fodbold først spillede sig forbi Næsby på to mål i de sidste minutter af den forlængede spilletid, før det - næsten ligeså vigtigt - blev afgjort, at klubben skal møde VB næste gang.

- Man står nærmest og ryster, fordi man ikke kan fatte, hvad der er sket. Der er kæmpe fest uden for banen og i omklædningen. Det var fuldstændig magiske scener. Jeg har aldrig oplevet lignende.

- Vi fester i omklædningsrummet og får en masse øl, og så får vi arrangeret noget storskærm med lodtrækningen. Der går vi og joker lidt med, at det kunne være sjovt at trække Vejle. Det er Vejle, vi helst vil trække. Det er sgu ikke FCK eller Brøndby, det er Vejle. Og det er jo nærmest ubeskriveligt, hvad der går igennem kroppen på os, da det ender sådan, siger Mathias Balleby Carlsen.

Her er det nok værd at forklare, hvorfor lige netop Vejle Boldklub fylder så meget for tst Fodbold.

Artiklen fortsætter under opslaget... 

“De skal jo banke os 10-0”
tst Fodbolds lukkede hold består således stort set kun af vejlensere, omend der også er blevet lukket én fra Ikast og to fra Horsens ind. De fleste spillere er kommet til Aarhus fra Vejle over de seneste otte-ni år for at studere eller arbejde og spiller bare bold ved siden af. 

Flere af dem har dog en fortid i Vejle Boldklub, ikke mindst duoen Jonas Andersen og Jesper Stab, der har henholdsvis 16 og én førsteholdskamp for VB på cv’et.

Derfor er der også en overflod af VB-fans i truppen - ikke mindst holdleder Mathias Balleby Carlsen selv.

- Jeg vil sige, at jeg er sgu nok ret stor Vejle-fan, griner han.

- Jeg er 30 år og har vel været i barnevogn på Vejle Stadion, fordi min far har haft sæsonkort i noget nær 40 år. Jeg har selv haft det i al den tid, jeg boede i Vejle, før jeg flyttede til Aarhus. Vi er store Vejle-fans. Og når vi har vundet en kamp, er den første sang på anlægget Dø for Vejle af Malte Ebert. Vi er bare Vejle-drenge.

Men det betyder ikke, at Vejle Boldklub så skal forvente at stå over for en flok overvældede drenge, der vil sende favoritholdet direkte videre. Nej, tst Fodbold går benhårdt for at slå heltene ud. 

- Når vi går ind til kampen, går vi sgu også ind for at vinde den kamp. Vi kan ikke gå og få autografer og så videre. Vi spiller 100 procent for at vinde. Så kan det godt være, at man lige skal over og have fat i Raul Albentosa efter kampen, men til at starte med skal vi have sejren, siger Carlsen.

Kan score 100.000 kroner
Der er nemlig også en hulens masse penge på højkant for tst Fodbold.

Hvert år uddeles 100.000 kroner til det seriehold, der når længst i pokalturneringen, og aktuelt er der kun to hold tilbage: tst Fodbold og Viby IF, der også skal møde Superliga-modstand i form af Hvidovre IF.

Viby IF er dog et Danmarksseriehold, så hvis både de og tst Fodbold hold ryger ud, vil pengene gå til sidstnævnte, da de blot er et Jyllandsseriehold. Avancement mod VB vil dog øge chancerne yderligere for at score den store sum.

Men chancerne for at gå videre? Ja, de er minimale, erkender holdlederen.

- Danmark vandt EM i ’92 og Leicester vandt Premier League, så alt kan ske. Det er 11 mod 11, og så skal vi se, hvor længe vi kan holde liv i kampen. Og vi har et par spillere, der kan gøre en forskel og gøre lidt ondt på VB. Men på papiret skal Vejle smadre os minimum 10-0.

- Der skal jo være kæmpe, kæmpe forskel fra et professionelt hold til et hyggehold, der til tider går mere op i øl end træning, slutter Carlsen.

Kampen mellem tst Fodbold og Vejle Boldklub rykkes til sidstnævntes hjemmebane og afvikles den 26. september kl. 18.00. Det har også været et ønske fra Jyllandsserieklubben, så man kan få flest mulig venner og familie på stadion.