Video : Tipsbladet
Generelle

Gensyn i fremtiden? FCK er stadig en drøm

Andreas Dittmer har sagt farvel til FC København, der står hans hjerte nært, i jagten på et seniorgennembrud. I et interview med Tipsbladet fortæller han om beslutningen.

Den danske ungdomslandsholdsmålmand Andreas Dithmer er fortid i FC København.

Efter at have tilbragt foråret som lejesvend hos FC Utrechts de facto U21-hold, Jong Utrecht, har hollænderne udnyttet en købsoption til at tilknytte danskeren permanent.

Min store drøm, da jeg var lille, var at slå igennem i FCK, og der er stadig en drøm om at spille for dem, hvis det giver mening

Andreas Dithmer
om et muligt comeback til FCK senere i karrieren

Og dermed har Andreas Dithmer også sagt farvel til FC København - en klub, der står hans hjerte nært.

- Det er jo underligt, fordi det er et sted, jeg nærmest er vokset op. Jeg kom til som 13-årig og var der, indtil jeg blev 18, så det var mærkeligt, siger keeperen til Tipsbladet om afskeden og tilføjer:

- Jeg var okay afklaret med det, selvom jeg selvfølgelig savner nogle gode venner og trænere derude. Det er jo, som det er.

Var det en svær beslutning at forlade FCK?

- Den svære beslutning var nok mest i vinters, om jeg skulle tage afsted (på lejeaftale til FC Utrecht, red.) eller blive. Der var ikke så meget beslutning over det denne sommer. Det gik fint i foråret, og det synes Utrecht også, og det faldt meget nemt på plads.

Da Tipsbladet taler med Andreas Dithmer, er han hjemme hos forældrene i Danmark på sommerferie. Men han har ikke haft mulighed for at slå vejen forbi FC Københavns træningsanlæg, 10’eren, for at sige farvel.

- Nej, faktisk ikke rigtig. Jeg havde en telefonsamtale med Kim Christensen (FC Københavns målmandstræner, red.), da det blev officielt, hvor jeg bad ham hilse alle, og han skulle hilse igen. Jeg har set et par af drengene, mens jeg er hjemme på ferie, men jeg har ikke lige været derude, siger han.

Fremtidigt gensyn?
I FC København trænede Andreas Dithmer længe med førsteholdet inden sit skifte, og han var også på bænken ofte. Men det blev aldrig til en debut.

Det kan det måske i fremtiden.

I hvert fald vil den unge keeper slet ikke udelukke, at et comeback hos “løverne” kan komme på tale senere i karriere.

- Ja, hvis der er en plads, og det giver mening for os begge, ville det være fedt. Min store drøm, da jeg var lille, var at slå igennem i FCK, og der er stadig en drøm om at spille for dem, hvis det giver mening. Det kunne sagtens være, siger Andreas Dithmer og tilføjer, at han stadig følger københavnerne tæt:

- Jeg ønsker FCK alt det bedste, og jeg er glad for, at de endte med at vinde playoff-kampen mod Randers, så de kan spille Europa næste sæson.

Artiklen fortsætter efter billedet... 

Andreas Dithmer. Foto: Alamy

Stor danskerkoloni
I første omgang skal Andreas Dithmer jagte det store gennembrud i Utrecht. Her fik han i foråret en masse spilletid for Jong Utrecht, og det er fortsat meningen i den kommende sæson.

- Planen er, at jeg skal blive ved med at spille på Jong Utrecht, hvor vi møder seniorhold hver weekend. Det er rigtig godt for mig, fordi som målmand kan det godt være svært at tage skridtet op til seniorfodbold.

- Planen er også, at jeg på et tidspunkt skal op på førsteholdet, hvor jeg skal træne med dem og udfordre de andre målmænd og udvikle mig den vej igennem. Jeg vil jo også gerne ind og stå på et tidspunkt, fortæller han.

Uanset om han spiller på førsteholdet eller Jong Utrecht, er den 18-årige keeper en del af en stor danskerkoloni.
På førsteholdet er der spillere som Victor Jensen, Niklas Vesterlund og Jeppe Okkels, mens Jong Utrecht har Emil Rohd, Silas Andersen og Tobias Augustinus-Jensen. Særligt “drengene fra Jong” har Andreas Dithmer været meget med, men der har også været blandt andet brunch alle danskerne imellem.

- Alle danskerne er nogle rigtig gode fyre. Jeg kendte Silas og Emil i forvejen, fordi vi havde spillet sammen i FCK, og dem har jeg fået en rigtig god relation med. Tobias, der spillede i OB før, kendte jeg ikke rigtig, men vi er også blevet rigtig gode venner.

- Dem på førsteholdet er også mega hjælpsomme og nice, hvis der er noget. Det er en god gruppe, og det er virkelig rart, når nu vi er i udlandet, fortæller han.

Andreas Dithmer, 18 år, har kontrakt med FC Utrecht til sommeren 2026.