• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

- Gylfi sagde, at han har ventet på det i to år

Foto: Getty Images

Gylfi Sigurdsson er tilbage på Islands landshold, og Åge Hareide storroser den erfarne midtbanespiller.

Af Victor Risager

Han gjorde for nylig comeback på klubplan efter en ufrivillig pause på godt to år, og nu er Gylfi Sigurdsson også tilbage på det islandske landshold efter næsten tre års pause.

Lyngby-stjernens seneste landskamp var således i november 2020 mod Danmark, men den islandske landstræner, Åge Hareide, har onsdag udtaget 34-årige Gylfi Sigurdsson til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Luxembourg og Liechtenstein.

Og i den forbindelse har Hareide kun ros til overs for den erfarne midtbanespiller.

- Gylfi har gjort så meget i sin karriere, og han har spillet mange landskampe for Island. Jeg kender ham rigtig godt. Han ved, hvad der er vigtigt i fodbold, og det er derfor, han er en fantastisk fodboldspiller. Jeg synes, han fortjener at være en del af det islandske landshold.

- Han sagde, at han havde ventet på det her i to år, at være med på landsholdet. Han elsker fodbold og landet så meget. Det er vigtigt, at de unge spillere på holdet ser dette, siger Åge Hareide ifølge fotbolti.net.

I de seneste to år har Gylfi Sigurdsson stort set ikke spillet fodbold, fordi han blev undersøgt i en sag om mulige seksuelle krænkelser, hvor han dog ikke blev sigtet.

Foruden Lyngby-stjernen er adskillige andre Superliga-spillere med i den islandske trup: Orri Oskarsson fra FCK, Mikael Anderson fra AGF, Andri Gudjohnsen og Kolbeinn Finsson fra Lyngby og Sverrir Ingi Ingason fra FC Midtjylland.