Foto: Privat
Generelle

Káká, Hazard og Drogba: Dansker-mål i stjernekamp

Danske Anders Hofman var for nyligt i aktion med fodboldlegender som David Villa, Roberto Carlos og Didier Drogba. Over for Tipsbladet fortæller han om den store oplevelse.

Eden Hazard, Roberto Carlos, David Villa, Didier Drogba, Claude Makélélé, Káká, Antonio Conte og Arsène Wenger.

Fodboldnavnene bliver ikke meget større, og de store stjerner var for nyligt i aktion i samme kamp – hvor en dansker også var med.

Danske Anders Hofman, der er kendt for, at han som den eneste i verden har gennemført en Ironman på Antarktis, havde nemlig også fået en invitation til at spille med i velgørenhedskampen, som blev vist for over syv millioner mennesker.

Men hvordan kommer sådan en invitation overhovedet i stand?

Anders Hofman er blevet inviteret gennem mediebrandet Yes Theory, der var med til at lave Anders’ dokumentar ’Project Iceman’, hvor han gennemfører sin Ironman på Antarktis.

Det var bestemt ikke hverdagskost for Anders Hofman at løbe rundt på banen sammen med de stjerner, han hele livet har set op til.

Danskeren løb hånd i hånd med Eden Hazard, og så fik han flere gode snakke med Káká og Arsène Wenger.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Foto: Privat

Tipsbladet har taget en snak danskeren om den vilde oplevelse:

- Jeg tror stadigvæk ikke, at jeg helt forstår, at jeg har spillet en kamp med tidligere legender som Hazard, der spillede i Real Madrid for et halvt år siden, på et VM-stadion foran 35.000 mennesker og syv millioner mennesker bag skærmene.

- Det er jo helt vanvittigt at være i en startopstilling med Roberto Carlos, Eden Hazard og David Villa. Det er for sygt, siger Anders Hofman med et stort smil.

Især Eden Hazard efterlod et godt indtryk, for belgieren var både kæk og charmerende, hvilket tog holdet med storm.

- Jeg snakkede mest med Eden Hazard, for jeg var makker med ham til træningen dagen inden, hvor vi skulle løbe hånd i hånd og spille fodbold i en af øvelserne.

- Han er lidt, som man forestiller sig. Kæmpe selvtillid og han sagde bare: ’don’t worry guys. Just pass it to me, and i will take care of the rest’ (I skal ikke bekymre jer, bare aflever bolden til mig, så skal jeg nok klare resten, red.).

- Han spillede bare i sneaks til træningen, hvor han stadig kørte dem rundt, og til kampen lavede han mange vilde ting, fortæller Anders Hofman.

Fik ros af selveste Wenger
På banen gik det heller ikke helt skidt for Anders Hofman, for der var akkurat gået seks minutter af velgørenhedskampen, da danskeren kunne hamre bolden i kassen som den første i kampen.

Til stor jubel kunne Anders Hofman lave sin Cristiano Ronaldo-jubelscene skulder ved skulder med de andre stjerne.

Efter 34 minutter blev danskeren skiftet ud, men det var ikke med Arsène Wengers gode vilje, for franskmanden var faktisk imponeret over Anders Hofmans fodboldevner. Arsène Wenger stod i spidsen for det ene hold, mens Antonio Conte stod i spidsen for det andet. 

- Der var mange spillere, der skulle ind og ud af banen hele tiden, og jeg var måske med som det tynde øl, så jeg blev skiftet ud efter 34 minutter, men i anden halvleg kom Wenger hen og sagde, at han syntes, jeg havde spillet godt, og at det ikke var hans beslutning at tage mig ud.

- Det var nok det mest surrealistiske øjeblik i mit liv, og så sagde han, at han gerne ville have mig ind på midtbanen, og han var imponeret over, hvor meget jeg kunne løbe, og så fortalte jeg ham om min Iceman.

- Når man er vokset op som Arsenal-fan, så er det jo et helt vildt øjeblik at blive komplimenteret af selveste Arséne Wenger.

- Robert Carlos begyndte også at følge mig på Instagram dagen efter, og det var sgu lige før, der var tårer i øjnene, siger danskeren.

Anders Hofmans hold endte med at vinde kampen 7-5, hvor stjerner som David Villa, Eden Hazard, Káká og Didier Drogba kom på tavlen.

Drømmer om at score til VM
Det er ikke et helt skidt tidspunkt, at Anders Hofman får vist sine fodboldkunskaber til verden, for der brygges på store fodboldplaner.

Anders Hofmans næste store projekt, ’Project 30’, går i sin enkelthed ud på, at han til VM i 2026 vil udtages og score for Danmark.

Et ambitiøst projekt, når man i en alder af 33 år endnu ikke har spillet professionel fodbold.

Anders Hofman fik fortalt om sine store planer til flere af fodboldstjernerne, og det fik Eden Hazard til at skære ansigt.

- Jeg fik fortalt Hazard, Káká, Wenger og Tim Cahill om mit projekt og min plan.

- Mest med Eden Hazard, som jeg fik en længere snak med, da vi ventede på bussen. Der fik jeg fortalt ham og min Iceman og mit nye ambitiøse projekt.

- Han lavede et ansigt, for han synes alligevel, det var lidt af en udfordring for mig, men så sagde han: ”If you can dream it, you can do it” (hvis du kan drømme det, kan du gøre det, red.).

- Det er selvfølgelig op til mig selv at føre det ud i livet, men jeg håber da, jeg får lov til at spille med Káká igen, for det har vi aftalt, så forhåbentlig kan det lade sig gøre, fortæller Anders Hofman.

For et halvt år siden flyttede Anders Hofman til Brasilien for at forfølge sin drøm. Her står den på fodboldtræning tre gange om dagen med nogle af verdens bedste trænere og spillere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Privat

Selvom det går den rette vej, så er det kortsigtede mål at finde en klub, så han i kamp kan få lov til at vise sig frem.

- Mit kortsigtede mål er at skrive min første kontrakt og finde en klub, hvor jeg forhåbentlig kan spille kampe.

- Jeg kigger dog også på at finde en af de bedste klubber i Rio, hvor jeg måske kan komme ind uden at spille kamp, men køre en indfasningperiode med tanke om at spille kampe fra sommer af.

- Så ville jeg have en mulighed for at træne med de bedste og vise, hvad jeg kan bidrage med på banen. På den måde kan jeg arbejde mig hen mod at spille kampe fra sommer af.

- Det er de to muligheder, jeg kigger på, siger danskeren.

Der er under 2,5 år til USA, Canada og Mexico skal afholde VM,  og derfor har Anders Hofman umiddelbart også en smule travlt, men troen og håbet er stadig intakt.

- To år og fire måneder er stadigvæk lang tid, selvom tiden går hurtigt.

- Men det vigtigste er ikke at stresse med beslutningerne, for det er de rette, der skal træffes.

- Jeg har ikke tid til at tage forkerte beslutninger. Det skal være dem, der føles rigtig. Så må vi se.

- Det er selvfølgelig mit ultimative mål at score ved VM i 2026, men i sidste ende er jeg nødt til at have fokus på hvert enkelt skridt, fortæller Anders Hofman.

Inden Anders Hofman trak teltpløkkerne og flyttede til Brasilien, havde han flere træninger med Brøndby-spiller Nicolai Vallys og Luton-spiller Mads Juel Andersen, som er gode venner.

Der venter nogle vigtige måneder for danskeren, for det brasilianske transfervindue lukker i april, og der skal derfor gerne findes en klub inden da.