Video : Tipsbladet
Generelle

Iniesta får stor sejr mod det spanske skattevæsen

Andres Iniesta slipper nu for at betale et stort millionbeløb til de spanske skattemyndigheder.

Andres Iniesta har ad flere omgange været indblandet i en skattesag, som handler om de indtægter, som han har fået i forbindelse med billedrettigheder, da han spillede for FC Barcelona.

Den sag har han nu vundet over de spanske skattemyndigheder. Det skriver El Confidencial

Det var ved Audiencia Nacional - den næsthøjeste retsinstans i Spanien - at man kom frem til, at den tvist, som han havde med skattevæsnet var en, som han skulle have medhold i. Det betyder, at der annulleres krav og bøder for 30 millioner kroner.

Sagen handlede blandt andet om, at han skulle have lavet betalinger til sin agent Ramon Sostres. Domstolen fastslog her, at kravene fra skattevæsnet var forældede, og derfor blev de afvist.

Når det kom til billedrettighederne, så overførte han disse til sit firma Maresyterey for at reducere sin skattebyrde, hvilket er tilladt i henhold til spansk lovgivning. Domstolen bekræftede også, at betalingerne fra FC Barcelona til Iniestas selskab blev foretaget i overensstemmelse med de relevante regler for beskatning.

Det er for perioden mellem 2010 og 2015, at man har kigget.

Endvidere kritiserede domstolen den metode, som skattevæsnet havde brugt til at vurdere betalingerne, og derfor blev skattekravet annulleret.

Samlet set blev der konkluderet fra rettens side, at Iniesta havde respekteret skattereglerne i sin tid som professionel fodboldspiller.