• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Zorniger åbner for retur til Danmark, men...

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Alexander Zorniger forholder sig ambivalent til et comeback til dansk fodbold, og så er han forundret over, at han aldrig har hørt fra andre danske klubber.

Af Victor Risager

Det er efterhånden et par år siden, at Alexander Zorniger blev fyret i Brøndby IF. Ja, faktisk er der gået godt lidt over tre år.

Men tiden på Vestegnen og i Danmark er ikke noget, den tyske træner har glemt, selvom han er flyttet til Cypern og netop er blevet mester med Apollon Limassol. Og det kommer han heller ikke til foreløbig.

- Danmark har en særlig betydning for vores familie. Begge vores børn er født der, og jeg giftede mig med min kone, mens vi boede i Danmark. Der er en grund til, at vi blev boende, efter at jeg blev fyret i Brøndby. Det ville have været nemt at flytte hjem til Tyskland. Jeg tror også, at alle ved, at min kone elsker Danmark. Hun har nu skrevet en bog om Danmark. Vi elsker det, og vi elsker det stadig, siger Alexander Zorniger til Tipsbladet og tilføjer:

- På de sociale medier har min kone også modtaget så mange lykønskninger efter mesterskabet (i Cypern, red.), og folk husker, hvad vi gjorde i Brøndby. Så Danmark vil altid have en særlig plads i vores hjerte,

Forbindelsen til Danmark er endda så stærk, at familien Zorniger denne sommer skal på en uges ferie i det danske, og at deres yngste stadig taler dansk. Eget hus har familien dog ikke på dansk jord.

- Nej, vi havde aldrig et hus. Kontrakten i Brøndby var god, men ikke så god. Vi besøger bare venner. Faktisk skulle vi til Østrig, men den lille spurgte, om vi ikke kunne tage til Danmark, og det var en god idé.

Har du stadig kontakt med nogle af dem fra Brøndby? Troels Bech eller Jan Bech Andersen?

- Jan sendte en lykønskning efter mesterskabet. Jeg er mere i kontakt med Troels og Christian Engell, der er i FCK nu. En gang imellem også spillerne. Christian (Nørgaard), Teemu (Pukki), Johan (Larsson), Hany (Mukhtar) og flere har skrevet tillykke med mesterskabet. 

Nu har du lige vundet mesterskabet i Cypern og har kontrakt med Apollon Limassol et år til, men kunne du se dig selv vende tilbage til Danmark som træner? AGF leder jo efter en træner.

- Ha ha. Jeg kan helt klart se mig selv i Danmark igen, men måske er det svært efter Brøndby-tiden, hvis jeg skal være ærlig. Det vil måske være svært følelsemæssigt, selvom der er gået noget tid, for det var en særlig tid. Måske skal man også efterlade billedet, som det er. Jeg ved det ikke. Man skal aldrig sige aldrig. 

Har nogle andre danske klubber nogenside kontaktet dig efter Brøndby-fyringen?

- Nope! Jeg undrede mig lidt. Måske var jeg ikke god nok. Måske var folkene, der tager beslutninger, lidt bange for mig. Det ved jeg ikke. Måske var de bange for at ringe. Men ikke engang en 1. divisionsklub i Danmark kontaktede mig.

- Hvis jeg var en sportsdirektør, og jeg så, at en fyr som mig, der havde haft noget succes i Brøndby, var ledig, ville jeg have ringet, siger Zorniger.

Efter fyringen i Brøndby IF i februar 2019 stod Alexander Zorniger uden trænerjob, indtil han inden den netop overståede sæson blev hyret af cypriotiske Apollon Limassol. I sin første sæson her førte tyskeren klubben til mesterskabet, hvilket udløste vilde scener. Det kan du læse mere om her.