• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Kæmpe optur for Lukas Engel efter svær start

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lukas Engel blev klappet af banen i Middlesbroughs sejr over Cardiff tirsdag aften, og det var ganske velfortjent.

Af Jacob Quvang

Lukas Engel nåede at etablere sig som en Superliga-profil, før han i sommer rykkede fra Silkeborg til traditionsklubben Middlesbrough. 

Starten på det engelske eventyr har dog ikke været nogen dans på roser for Engel, der godt nok startede med at være fast mand, men som blev flået ud mod Sheffield Wednesday i midten af september. Konsekvensen kom de næste par kampe, hvor han var henvist til bænken. 

Tirsdag aften var han dog tilbage i varmen, og fra start af spillede han en brandkamp i 2-0-sejren over Cardiff. Engel lagde op til Middlesbroughs ene scoring, og undervejs forhindrede han også en scoring fra modstanderne med en fremragende defensiv aktion. Da han så blev udskiftet i overtiden fik han en stående applaus fra hjemmeholdets fans.

Efter kampen var hans cheftræner Michael Carrick også ude og snakke højt om præstationen.

- Hans største øjeblik var, da han forhindrede målet, hvis jeg skal være helt ærlig. Han kommer i vejen for bolden, så den bliver rettet af for så at ramme stolpen. Det var hans helt store øjeblik, siger Carrick ifølge Northern Echo og fortsætter:

- Herefter lægger han op til målet, hvilket trækker overskrifterne. Men hans indsats var helt overordnet rigtig god. Jeg var meget glad på hans vegne, for det er ikke nemt at komme tilbage på holdet, når du ikke har spillet i noget tid. Det var en fantastisk aften for ham.

Michael Carrick giver også en forklaring på, hvorfor Lukas Engel røg ud af holdet efter kampen mod Sheffield Wednesday. Her gjorde han Engel en tjeneste, lyder det.

- Nogle gange klikker det bare, og alt går let, når du kommer til en ny klub. Men nogle gange går tingene imod dig. Sådan er livet. Det er fodbold.

- Man er nødt til at se efter spillerne. Når de ikke gør det rigtige, så vil der nogle gange være konsekvenser. Jeg har sagt det mange gange: jeg kan aldrig komme efter dem for deres attitude. Særligt for Lukas handler det for os om at få det bedste ud af ham. Sådan er det for alle mennesker. Nogle gange er det en arm rundt om skulderen, for andre er det et los i røven.

- Lukas har trænet godt, og han har været ydmyg. Han er fokuseret, og du kan se, at han har troen og den styrke, det kræves for at spille på det her niveau, lyder det fra Carrick

Lukas Engel står noteret for seks kampe for Middlesbrough, og hans oplæg i går aftes var hans første.