• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Landsholdsbobler snuppet for snuden af PL-klubber

Foto: Getty Images

Den tidligere SønderjyskE-spiller Alexander Bah havde flere attraktive bejlere, da han og Slavia Prag valgte at sige ja til et godt tilbud fra Benfica.

Af Troels Bager Thøgersen

Alexander Bah var tidligere på måneden med til at slå FC Midtjylland godt og grundigt ud af Champions League-kvalifikationen og videre ind i Europa League, hvor FCM får trukket tre modstandere til puljespillet ved lodtrækningen i Istanbul 26. august.

7-2 blev det samlet til Benfica, der havde Alexander Bah på banen det sidste kvarter i kampen i Randers, der blev vundet 3-1 af de velspillende portugisiske gæster.

Benfica står foran en spændende sæson med et europæisk gruppespil i Champions League eller Europa League, mens målet hjemme i Primeira Liga er at indhente den store rival FC Porto, der på suveræn vis vandt mesterskabet med kun ét nederlag undervejs.

Alexander Bah spillede flere kampe i sæsonoptakten fra start og konkurrerer med den 29-årige brasilianer Gilberto om pladsen på højre back, hvor Gilberto gjorde det godt i kampene mod FC Midtjylland og også startede inde i ligapremieren, der blevet vundet af Benfica med 4-0 over Arouca.

- Det var dejligt at være tilbage, og jeg har set en masse familie og venner. Så det har været dejligt, sagde Alexander Bah til TV3 Sport efter Benficas sejr i Herning.

- Jeg havde en god preseason, hvor jeg vist nåede tre assists og to mål. Jeg prøver at gøre det godt, når jeg kommer ind, og så skal jeg gribe min chance, når den kommer.

Med en pris på 60 millioner kroner er det bestemt ikke umuligt at forestille sig, at den dag kommer, da det er en af de markante handler denne sommer fra Benfica, der har hentet den brasilianske VM-kandidat David Neres fra den usikre situation i ukrainske Sjakhtar Donetsk, midtbanespilleren Enzo Fernandez fra argentinske River Plate og den brasilianske midtstopper João Victor fra Corinthians.

Og Bah har været en eftertragtet spiller på transfermarkedet.

Allerede i sommeren 2021 begyndte de første klubber at snuse til danskeren efter et godt udlæg i Slavia Prag, og ifølge Tipsbladets oplysninger havde Serie A-klubben Bologna og danskerklubben Brentford snørren ude efter Bah i januars transfervindue.

Dengang ville de potentielle købere dog ikke betale den pris, Slavia Prag krævede, men det ville Benfica så tidligt denne sommer.

Portugiserne havde blandt andet travlt med at få Alexander Bah på plads, fordi indtil flere Premier League-klubber var inde i billedet og potentielt kunne gøre Bah endnu dyrere for de portugisiske Champions League-kandidater.

Brentfords interesse havde været kendt i et stykke tid, mens blandt andre oprykkerne Fulham, Bournemouth og Nottingham Forest meldte sig ind i kampen i maj og begyndelsen af juni, før Benfica fik lukket aftalen.

Benfica fik ifølge Tipsbladets oplysninger travlt i ugerne op til transferen, der blev officiel 7. juni.

Slavia Prag forsøgte i første omgang at kræve i omegnen af 10 millioner euro (omtrent 75 millioner kroner) for backen, som Benfica helst ikke betale mere end 45-50 millioner kroner for. 

Men efter Premier League-klubberne meldte sig på banen, fik Benfica lukket en handel omkring otte millioner euro, cirka 60 millioner kroner, før konkurencen og muligheden for de større lønninger i England qua den gigantiske tv-aftale i Premier League begyndte at lokke for meget.

Også tyske Stuttgart var blandt de klubber, der var henne for at snuse til den danske landsholdskandidat.

Benfica skal efter udraderingen af FC Midtjylland forsøge at spille sig i Champions League i de to afgørende kampe mod Dynamo Kijev onsdag 17. og tirsdag 23. august.

Dynamo spiller hjemme først, en kamp der spilles i den polske provinsby Lodz.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.