Video : Tipsbladet
Generelle

Marcondes på klubjagt: Er tilbage på mit niveau

Den tidligere Superliga-stjerne skal finde ny klub denne sommer. Tipsbladet har talt med ham om, hvad han leder efter.

Emiliano Marcondes er en fri mand på spillermarkedet.

Den tidligere Superliga-topscorer har netop forladt Premier League-klubben Bournemouth efter kontraktudløb, så nu skal han på klubjagt. 

- Jeg kigger efter nye muligheder og er klar på et nyt eventyr. Jeg er rimelig åben for, hvad der skulle komme ind af tilbud, men det er vigtigt for mig at ramme en klub med en klar spillestil og kultur, som jeg passer ind i, siger Emiliano Marcondes, som det sidste halve år har været udlejet til Hibs i Skotland.

I den seneste uge er Emiliano Marcondes blevet sat i forbindelse med Norwich, der netop har ansat hans tidligere træner Johannes Hoff Thorup som ny mand i spidsen for Championship-klubben.

- Jeg har ikke nogen kommentar til de klubber, jeg bliver bragt i spil til, men jeg vil gerne sige, at jeg er meget interesseret i at komme tilbage til en række som Championship. Jeg har også stadig en drøm om at spille i Premier League. Jeg føler ikke, at jeg har spillet nok på det niveau og vil have mere af det. Jeg er sulten efter at spille i en fed liga og på et højt niveau, forklarer den 29-årige dansker.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Alamy

Som dog slår fast, at han ikke vil spille under hvem som helst.

- Jeg kigger meget på, hvem klubberne har som træner, og hvilket spilsystem de kører med. Og om de har de rigtige værdier. Jeg har oplevet både i FC Nordsjælland og Brentford, at jeg får allermest glæde af at være et sted, hvor jeg har styr på den del, forklarer Emiliano Marcondes, som i Hibs fik 17 optrædener og scorede tre mål.

Det viste sig altså, at han godt kunne tåle at belaste sin nu tidligere skadede fod med masser af minutter på banen.

- Det vigtigste ved at tage til Skotland var, at jeg fik spillet en masse. Vi klarede det ikke så godt som hold, men for min fod og skade var det godt at få vist, at jeg kan spille med og score og være en bærende figur, så overordnet set fik vi, hvad jeg kom efter. Det var en ny kultur og ny måde at spille fodbold på, så det var lærerigt og spændende, hvilket er vigtigt for fremtiden - at jeg kan gå direkte ind på mit nye hold.

- Jeg kan se på numrene på gps, at jeg rammer nogle af de samme tal, som jeg tidligere har ramt. Foden har responderet rigtig godt, og jeg har slet ikke haft smerter i den. I to uger har jeg spillet hver tredje dag, og jeg troede, at jeg ville hoppe en kamp over i ny og næ, men det gjorde jeg ikke, og det var positivt altid at få 90 minutter. Og så sluttede jeg sæsonen af med et frisparksmål, så det var jo dejligt og viser, at jeg kan spille afslappet.

Netop frispark er noget, som Emiliano Marcondes i øjeblikket bruger meget tid på, da han på sin ferie til USA i øjeblikket afholder kurser hos forskellige klubber.