Video : Tipsbladet
Generelle

Ombejlet dansk keeper: Vil kun til BIF og FCK i DK

Den danske keeper Lukas Jensen har haft en stor sæson i League One for Lincoln, og det har fået flere klubber til at jagte danskeren. Danskeren siger dog, at det ikke er aktuelt at tage til Superligaen, medmindre Brøndby eller FC København kommer på banen.

Den tidligere FC Helsingør-målmand Lukas Jensen er i gang med et stort eventyr i England.

Jensen har tidligere været en del af Burnley, men i den forgangne sæson stod han fast for League One-mandskabet Lincoln.

Her viste han storspil i målet med et hav af clean sheets.

Jeg har sagt nej til en del Superliga-klubber efterhånden, og det er fordi, der er meget få hold, som jeg ville sige ja til i Superligaen.

Lukas Jensen
Lincoln-keeper

Det har fået andre klubber til at gå efter danskeren.

Jensen fortæller nemlig i et interview med Tipsbladet, at han har sagt nej til flere Superliga-klubber. Han vil nemlig kun tilbage til Danmark, hvis FCK og Brøndby melder sig på banen.

- Jeg føler, at England er det bedste fodboldland, men man skal ikke udelukke noget. Jeg har sagt, at jeg gerne vil spille i andre lande. Jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at der ikke har været interesse fra andre lande. Der har været interesse fra Danmark, USA og andre steder.

- I og med, at der er så mange skridt i England, så føler jeg, at jeg har en fremtid der. De kender mig og ved, jeg har gjort det. Jeg har altid haft en drøm om at spille i Premier League, og jeg ved ikke, om det kommer til at ske, men jeg vil give det så stor en chance, før jeg skifter væk, siger Lukas Jensen til Tipsbladet.

Har der været Superliga-klubber på banen?

Jeg har sagt nej til en del Superliga-klubber efterhånden, og det er fordi, der er meget få hold, som jeg ville sige ja til i Superligaen. Der er nok ikke så mange, der kender niveauet i England, hvor jeg spiller i League One kontra Superligaen, så det er svært for mange at sætte sig ind, hvor godt niveauet er.

- Jeg har jo spillet begge steder, så jeg har en god indsigt i, hvor godt det er. Jeg vil ikke sige ja til hvilken som helst klub i Danmark.

Vil det så sige, at det kun er FCK og Brøndby, der er interessante for dig i Danmark?

- Ja, det kan vi godt sige, siger keeperen og tilføjer.

- Jeg vil i hvert fald sige, at jeg skal spille i Europa, hvis jeg skal spille i Danmark.

I maj skrev Birmingham Mail, at Lukas Jensen var på blokken i Birmingham FC, og han erkender, at det kunne være stort at spille for klubben, der tidligere har haft spillere som Jesper Grønkjær og Nicklas Bendtner i truppen.

- Der er interesse fra store klubber i England, og det er derfor, at jeg ikke har en stor iver for at komme tilbage til Danmark. Birmingham er en kæmpe klub, der er kommet fra Championship til League One. De har en kæmpe fanbase, og det kunne være sjovt at spille for dem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Flot sæson
Jensen fortæller, at han nyder, at flere klubber har fået øjnene op for ham, og keeperen synes også, at han har præsteret flot.

- Det var virkelig god sæson, og det var nok det, som jeg havde drømt om, da jeg skiftede til Lincoln. Det var lidt et antiklimaks, at vi ikke nåede til playoff, men på det personlige plan nåede jeg mange af de mål, som jeg satte. Jeg ville prøve at kæmpe om at blive en af de bedste målmænd i League One, og jeg var et clean sheet fra at vinde Golden Glove, og så var jeg den bedste målmand i League One. Det har været en godkendt sæson fra min side.

Om danskeren er at finde i Lincoln i næste sæson, er endnu uvist, men det kan meget vel være, at Jensen bliver skudt afsted.

- Lincoln har været fantastiske ved mig, og de gav mig chancen. Jeg vil altid været taknemmelig for de chancer, som jeg får. Hvis jeg skal være i Lincoln en sæson mere, hvilket det ser ud til, at jeg gør, da jeg har en kontrakt på et år mere, så gør jeg det.

- Jeg tror også, at vi kan være med i den sjove ende i næste sæson. Lincoln har dog også den struktur, at de tager unge spillere ind og giver dem kamperfaring og sælger dem videre. Det kan være, hvis der kommer en klub, og Lincoln kan tjene en masse penge, at de vil tage de penge. Det er deres projekt som med FC Nordsjælland i Danmark, siger Lukas Jensen til Tipsbladet.

25-årige Jensen spillede hele 45 kampe i League One i den forgangne sæson, og her stod han for hele 19 clean sheets.