• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Pokaloptakt: AaB - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Her får du optakten til årets pokalfinale i Parken, som traditionen tro spilles Kristi himmelfartsdag klokken 17.00.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 17.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: DR1 og Viaplay
Hashtag: #aabfck

Holdnyt:
AaB
Oscar Hiljemark har på rekordtid fået AaB væk fra deres katastrofekurs. Man har Superliga-skæbnen i sine egne hænder, mens man står med muligheden for at triumfere i pokalen for første gang siden finalenederlaget i 2020.

Sæsonen kan pludseligt ende med at blive en kæmpe succes for AaB, som er gået så grueligt meget igennem både på direktionsgangene og på banen.

Mødet med FC København torsdag bliver en gentagelse af pokalfinalen i 2014, som AaB vandt med 4-2, og her vil Rasmus Thelander have gode minder, da han scorede to gange for nordjyderne.

Forsvarsgeneralen har været meldt tvivlsom op til kampen, men han deltog i det officielle pressemøde dagen inden pokalkampen, og det er formentlig et vink med en vognstang om, at han er klar til at spille. 

Også offensivspilleren Allan Sousa ventes klar til finalen, hvilket især må siges at være en god nyhed for AaB. Brasilianeren er klubbens topscorer i denne sæson. 

Andreas Poulsen og Jeppe Pedersen er til gengæld ude med skader. 

FC København
Seks år er det siden, at FC København senest vandt pokaltitlen. Det gør ondt på selvforståelsen i hovedstadsklubben, at der er gået så lang tid, når man har ambitioner om at sætte sig tungt på tronen af dansk fodbold.

Kan man vinde pokalen og samtidig sætte de efterhånden mange guldaspiranter på plads i Superligaen, så er man på rette vej. Rasmus Falk er en af dem, der kan fortælle holdkammeraterne om betydningen af en pokaltriumf.

Han var med i 2017, da man sejrede med 3-1 over Brøndby IF. Denis Vavro kom til samme sommer, og er han bare det mindste klar, efter han måtte udgå mod FC Nordsjælland, så starter han inde.

Hvem hans makker bliver er et stort spørgsmålstegn. Marko Stamenic gjorde en god figur senest i midterforsvaret, da Vavro og Kevin Diks var i karantæne. Her havde han Valdemar Lund ved sin side, som spillede sig op efter flere dårlige præstationer.

Mohamed Daramy måtte udgå med en skade mod Brøndby, men han indgår i truppen til pokalfinalen. Jacob Neestrup har dog ikke ønsket at komme stjernespillerens tilstand nærmere. 

Andreas Cornelius, Nicolai Boilesen, Carlos Zeca, Akinkunmi Amoo og Diogo Goncalves er alle på skadeslisten.

Karantæner:
AaB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Nico Mantl - Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Daniel Granli - Pedro Ferreira, Malthe Højholt, Iver Fossum - Younes Bakiz, Nicklas Helenius, Allan Sousa

FC København (4-3-3): Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Valdemar Lund, Christian Sørensen - Lukas Lerager, William Clem, Viktor Claesson - Jordan Larsson, Hakon Haraldsson, Mohamed Daramy

Dom:
Kampen kan sagtens gå hele vejen til straffesparkskonkurrence, hvor mere end bare kvaliteten hos sparkerne er afgørende. Buddet herfra bliver dog, at finalen afgøres lige inden, da FC København tager en smal 2-1-sejr efter forlænget spilletid.

Tidligere indbyrdes kampe og form: