Video : Tipsbladet
Generelle

Salech foran svært valg: 'Drøm at spille for DK'

Yousef Salech har taget Allsvenskan-klubben Sirius med storm.

I vinter skiftede han tilværelsen som reservespiller i Brøndby ud med den svenske klub, og siden har han haft fuld tryk på speederen, så han nu er den spiller, alle taler om med syv mål i 10 kampe. 

Og med den slags succes kommer tilbud. Også på landsholdsniveau.

Yousef Salech er årgang 2002 og kan derfor stadig repræsentere Danmark på U21-landshold, og det er noget, som virkelig ligger ham på sinde.

- Min far er født i Palæstina, men familien flyttede efter få år til Jordan, så så vidt jeg ved, vil jeg kunne få pas begge steder og repræsentere dem på landsholdet. Jeg har fået kontakt til begge lande i form af forespørgsler, men vi har ikke taget næste skridt med dem, siger Yousef Salech, der måske kan blive tabt for dansk landsholdsfodbold.

Men:

- Jeg er jo født og opvokset her og føler mig dansk, og som barn drømte jeg om at komme på landsholdet, så min førsteprioritet er helt klart at repræsentere Danmark, så jeg håber da, at jeg lige kan nå at være med på U21-landsholdet, inden vores årgang udløber, siger Yousef Salech, der ikke har de store erfaringer med ungdomslandsholdene.  

- Jeg har aldrig været det største talent og mere kommet fra baghjul, så jeg håber, at jeg kan gøre mit til at blive udtaget. Det er som sagt noget, jeg har drømt om siden barnsben, og U21-landsholdet er det sidste skridt før A-landsholdet, så jeg ville blive mega stolt, hvis det skete, og bare det at vi taler om det, er vel en blåstempling af mine præstationer. Det siger noget om min udvikling, forklarer han og fortæller om dét at have tilhørsforhold til flere lande.

- Jeg rejser jo ofte på ferie til Jordan og besøger min familie, som virkelig gerne vil have mig til at spille for dem, og vi kommer fra Palæstina, så der er slåskampe på min Instagram-profil mellem folk fra de lande, fordi de vil have, at jeg vælger deres landshold. Det gør danskerne ikke, men jeg føler mig lige så meget fra Danmark. Det skal føles rigtigt at repræsentere et folk og et flag, så der er både stolthed og ære i det, og jeg har ikke besluttet, hvad jeg vil vælge, hvis jeg en dag må erkende, at drømmen om at stille op for Danmark er bristet, forsikrer Yousef Salech, der fra baglandet bliver støttet i det valg, han nu engang tager.

- De vil bare gerne have det bedste for mig og min karriere, så der er heller ingen tvivl om, at det også vil være en drøm, der går i opfyldelse for dem, hvis jeg en dag trækker den danske landsholdstrøje over hovedet, slutter Yousef Salech.

Som måske en dag vil stille op for et af tre landshold.

U21-landstræneren, Steffen Højer, forsikrer om, at han har Yousef Salech på radaren.

- Han gør sig jo interessant hver weekend i forhold til at vise sig frem. Han er en angriber, som scorer mål, og hvis man ser på de sidste kampe, har Mika Biereth fra Sturm Graz og William Osula Sheffield United gjort det godt, så der er super skarp konkurrence om angrebspositionen, men han gør én nysgerrig hele tiden, og når man laver så mange mål på sådan et niveau, så er det en spiller, vi holder øje med, forklarer Steffen Højer og bemærker, at det ikke er sidste udkald for Yousef Salech.

- Hans danske U21-muligheder varer i godt og vel et år. Vi skal primært gøre spillerne klar til at komme på A-landsholdet, men næste mål er at komme til EM i Slovakiet i 2025, og det er vi godt på vej imod ved at være nummer et i gruppen med tre kampe tilbage. Så det er op til Yousef Salech selv at vise, at han kan præstere over en længere periode.

Yousef Salech scorede senest torsdag og er nu delt topscorer i Allsvenskan.