Video : Tipsbladet
Generelle

Scorer nyt job: Jeg er stolt af min tid i Brøndby

René Skovdahl er ny cheftræner i 2. divisionsklubben Næstved Boldklub, og den tidligere Brøndby-assistent siger til Tipsbladet, at han glæder sig til at komme tilbage til Danmark efter næsten seks år i norsk fodbold.

René Skovdahl er et kendt fodboldnavn i Brøndby-kredse. 

Han er nemlig søn af Brøndby-legenden Ebbe Skovdahl, og så har René Skovdahl samtidig en flot trænerkarriere bag sig. 

Skovdahl har blandt andet været næsten 14 år i Brøndby tilbage i 00'erne, men han kan også skrive Molde og Cardiff på cv'et. I Norge havde han Ole Gunnar Solskjær som læremester.

Nu har den danske cheftræner landet sig et nyt job, da han er blevet ansat i 2. divisionsklubben Næstved Boldklub. Han afløser Patrick Birch Braune, der noget overraskende valgte at sige op.

Tipsbladet har talt med Skovdahl om det nye job, og han glæder sig til at udvikle klubben.

- Jeg synes, at jeg har haft nogle gode og konstruktive samtaler med Kenneth Gangsted og Peter Dinesen. De har forklaret godt og appelerende til mig i forhold til opgaven. Det lød utrolig spændende. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde og udvikle spillere. Jeg synes, at det er utrolig givende at se ilden i øjnene på spillerne og se dem tage skridt i den rigtige retning. Det brænder jeg for som træner, siger René Skovdahl til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg kan rigtig godt lide dansk fodbold. Jeg var blandt andet 13 et halvt år i Brøndby. Der har været en utrolig positiv udvikling i dansk fodbold. Der bliver spillet på et højt niveau, så det, synes jeg, er interessant.

54-årige Skovdahl har haft størstedelen af sin trænerkarriere i Brøndby som blandt andet assistent og fysisk træner, og det har givet ham meget. Han forlod Brøndby i 2012.

- Jeg har haft jo haft mange år i Brøndby, og der er også lidt i efternavnet, der relaterer sig til Brøndby. Det kommer jeg ikke uden om. Jeg er stolt af mine år i Brøndby, og at jeg har været der så længe og haft forskellige roller. Det har alt sammen været spændende. Jeg har forsøgt at bidrage i alle de år, som jeg var der. Jeg følger da med, men man er også professionel. Når man er et sted, går man all in, hvor man er. Jeg ligger mit fokus, hvor jeg er i Næstved. Jeg følger med i, hvad Brøndby gør udefra, men ikke mere end det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Næstved Boldklub

Får meget ud af lidt
Det seneste trænerjob for Skovdahl har været i norske Brattvåg i 2. division, og her havde han stor succes i klubben med få midler. 

- Det har tændt Næstved, at jeg kan få meget ud af lidt. Den er den vej, som man vil gå. Vi snakkede om, at hvis jeg ikke havde været i Brattvåg og kun havde været i Brøndby, Molde, Cardiff og Marcabi Haifa, så havde de måske ikke syntes, at jeg var den rette. I og med, at jeg har haft fem et halvt år i Brattvåg, som er en lille bygt med 2.300 mennesker og meget langt væk fra det meste.

- Vi havde et lille budget, og alligevel kunne vi etablere os i toppen af 2. division og slå hold ud af pokalen fra Eliteserien og 1. division. Vi har udviklet spillere, som kunne sælges videre, og vi har hentet spillere fra 3. og 4. division og fået dem etableret i 2. division.

- Det har været en voldsom stor udfordring, måske den største, som jeg har haft. Man har været hæmmet i forhold til økonomi og spillerrekrutering i et lille område med få spillere. At få skabt en miljø og en kultur, hvor folk kommer hver dag for at blive bedre og presser hinanden, er gode erfaringer at tage med sig. Det har været lærerigt.

Den nye Næstved-cheftræner tror, at der venter ham en stor opgave at få vendt skuden efter nedrykningen fra NordicBet Ligaen.

- Der venter en stor udfordring. Man har skilt sig af med en del spillere, og man skal have fokus på egne spillere og talentudvikling og finde en god balance. Man er meget optaget af at få lokal forankrede spillere ind igennem systemet. Der er timing og formkurve, der spiller ind. Vi skal have skabt en slagkraftig trup og implementere en spillestil, der udvikler fodboldspillere. Tingene skal hænge sammen, siger Réne Skovdahl til Tipsbladet.

Næstved indleder sæsonen i 2. division med et opgør mod AB 3. august.