Generelle Lars Gram-Hanssen

Storklub i stormvejr efter upassende luder-video

Foto: Getty Images

Den russiske storklub CSKA Moskva har præsenteret tyrkeren Yusuf Yacizi på en ret uheldig måde.

Af Lars Gram-Hanssen

CSKA Moskva har lejet Yusuf Yazici i Lille, men præsentationen af den tyrkiske midtbanespiller endte med at bringe Moskva-klubben i en del problemer. 

Således skriver det hollandske medie Voetbal Primeur nu, at CSKA Moskva har valgt at slette præsentationsvideoen af Yazici efter en storm af kritik.

- Det er efterhånden snarere reglen end undtagelsen, at klubber annoncerer nye spillere på en kreativ måde. I denne omgang har mange dog givet udtryk for, at CSKA Moskvas presseafdeling klokkede i det. Videoen, som efterfølgende er blevet slettet, viste hvordan CSKA Moskva først forsøgte at lokke Yazici ved at like et billede, hvor han lå i bar overkrop i en seng, skriver Voetbal Primeur.

- CSKA Moskva sender herefter beskeder til Yazici, men de forbliver ubesvarede, indtil at klubben skriver, at der er "mange Natasha'er" i Rusland. 'Natasha' er russisk slang for en prostitueret. CSKA Moskva blev kritiseret for denne video, som efterfølgende er blevet slettet. 

Ifølge Voetbal Primeur har CSKA Moskva efterfølgende undskyldt for den fejlslagne præsentation af Yusuf Yazici.

- I første omgang havde vi et andet manuskript i tankerne, men vi kunne ikke filme de ting, vi ønskede, da spilleren ikke var tilgængelig. På grund af tidsmangel kom jeg op med en anden idé, der var uheldig og upassende. Og fornærmende for mange. Jeg vil gerne undskylde overfor fansene, Yusuf og især til kvinderne, lød det således, ifølge Voetbal Primeur, fra en medarbejder i CSKA Moskvas presseafdeling. 

Den 24-årige Yusuf Yazici er noteret for 38 landskampe for Tyrkiet.