Christensen og Barcelona snupper ny 1-0-sejr

Raphinha scorede kampens ene mål, da FC Barcelona vandt 1-0 over Athletic Bilbao i La Liga.

FC Barcelona kunne tage tre point med hjem fra Baskerlandet, da den spanske storklub søndag aften var på besøg hos Athletic Bilbao i La Liga.

Med Andreas Christensen på banen fra start vandt Barcelona 1-0.

Raphinha stod for målet, men Barcelona-spillerne bør i lige så høj grad takke VAR-systemet og målmand Marc-Andre ter Stegen for, at det endte, som det gjorde.

Tyskeren hev nemlig flere flotte redninger frem i slutfasen, hvor Bilbao jagtede en udligning. Den jagt så ud til at lykkes, men Inaki Williams' scoring kort før slutfløjt blev efterfølgende annulleret efter et VAR-tjek.

Med sejren har Barcelona nu 65 point på førstepladsen i La Liga. Real Madrid har 56 på andenpladsen. Athletic Bilbao ligger nummer ni og har nu tabt tre af sine seneste fire ligakampe.

Første halvleg bød ikke på ret mange højdepunkter. I hvert fald ikke i den ordinære spilletid. Holdene havde svært ved at komme til chancer, og når det skete, var det for meste hjemmeholdet, der bød sig til.

Men lige før pausen slog Barcelona så til. I tillægstiden sendte Raphinha bolden i mål. Scoringen blev i første omgang kaldt tilbage på grund af offside, men efter et VAR-tjek kunne brasilianeren og hans holdkammerater juble.

Målet gav Barcelona medvind fra anden halvlegs start. Gæsterne kontrollerede nu begivenhederne.

Men cirka midtvejs begyndte Bilbao at røre på sig. Med cirka 20 minutter tilbage blev der afsendt et lille varselsskud, da Alex Berenguer sendte en afslutning på ydersiden af stolpen, efter at Marc-Andre ter Stegen havde fået fingerspidserne på bolden.

Små ti minutter senere afværgede ter Stegen endnu et godt forsøg, denne gang af hjemmeholdet Iker Muniain.

Der stod generelt Bilbao på det meste i slutfasen. Barcelona var fokuseret på at forsvare den snævre føring og overlod initiativet til hjemmeholdet.

Det var en risikabel strategi, og det blev også straffet, da Bilbao-ikonet Inaki Williams sendte bolden i mål i 87. minut.

Men igen blev et mål altså omstødt af VAR. Iker Muniain ramte bolden med armen i opspillet, og så blev scoringen annulleret til stor utilfredshed for publikum på San Mamés, der kort efter måtte gå fra stadion med bøjet nakke.