• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Lars Gram-Hanssen

Jubler over Greenwood: Bellingham fik ham hertil

Foto: Getty Images

Ifølge Getafes cheftræner havde Jude Bellingham en afgørende finger med i spillet i Mason Greenwoods skifte til forstadsklubben.

Af Lars Gram-Hanssen

I de sidste timer af transfervinduet gennemførte Getafe en af sommerens mest kontroversielle transfers, da La Liga-klubben hentede Manchester United-angriberen Mason Greenwood på en lejeaftale. 

Ifølge Getafe-cheftræner José Bordalas fik forstadsklubben dog faktisk en hjælpende hånd fra Real Madrid-stjernen Jude Bellingham. 

- Greenwood er gode venner med Bellingham, som anbefalede ham at komme til den spanske liga, lyder det ifølge Marca fra José Bordalas. 

Getafe-bossen er generelt begejstret over Greenwoods ankomst, omend han understreger nødvendigheden af tålmodighed. 

- Han er en fantastisk spiller. Vi er nødt til at være tålmodige og rolige. Både vi og hans holdkammerater hjælper ham. Han integrerer sig på fantastisk vis, og jeg håber, at han kan hjælpe os. 

José Bordalas har ofte fået kritik for Getafes spillestil, men det er ikke en kritik, der holder cheftræneren oppe om natten. 

- Det rører mig slet ikke. Når de besejrer dig nemt, så ønsker de dig held og lykke. Det, der går mig på, er at der findes professionelle mennesker, der retfærddiggør sig selv ved at tale om modstandernes spil, lyder det fra Bordalas. 

Mason Greenwood kan få din debut for Getafe i søndagens La Liga-kamp mod Osasuna. 

Den 21-årige englænder har ikke spillet en kamp siden januar 2022, hvor han blev ramt af en voldtægtsanklage. Politiet endte senere med at droppe sagen, men Manchester United meldte for nyligt ud, at man er nået til enighed med Greenwood om, at angriberen skal fortsætte karrieren i en anden klub.