Foto: Getty Images
La Liga

Medie: Her er dansk keeper den bedste i La Liga

Filip Jørgensen har vundet pladsen mellem stængerne for Villareal, hvor han står noteret for flest redninger af alle målmænd i La Liga.

Filip Jørgensen har indkasseret hele syv mål på de seneste tre kampe.

Umiddelbart virker det jo ikke synderligt imponerende. Alligevel høster den kun 21-årige dansker store roser i spanske medier. 

Efter 3-1 sejren mod Osasuna, hvor angriber Jose Luis Morales scorede hattrick, var det derfor ikke hattrickhelten, der høstede de største roser fra træner Marcelinho. Det gjorde derimod Filip Jørgensen.

- Filip var rigtig god i første halvleg, og med sine redninger holdt han os inde i kampen, udtalte Villareal-træneren ifølge Marca.

Det danske målmandstalent har da også gjort flittigt brug af sine målmandshandsker. Faktisk er han den målmand i La Liga med flest redninger, skriver det spanske medie. 

Helt nøjagtigt er det blevet til hele 67 redninger på 14 kampe for Filip Jørgensen. Det er et snit på 4,79 redninger pr kamp. Danskeren er efterfulgt af Rayo Vallecano-keeper Rayista Dimitrievski, der står noteret for 55 redninger. 

Filip Jørgensen er tilmed den yngste keeper i La Liga med sine bare 21 år. Så også her topper danskeren listen over de yngste keepere i ligaen.