• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Spansk medie: UEFA-inspektører vil udelukke Barca

Foto: Getty Images

I forbindelse med Barcelonas dommersag er sagen klar for de to UEFA-inspektører.

Af Oliver Okstrøm

Barcelona har i dette forår været indblandet i en sag, som omhandler, at de har betalt penge til den tidligere næstformand i det spanske dommerudvalg Negreira. Derfor har UEFA siden 23. marts haft to inspektører til at undersøge, hvorvidt der skulle sanktioneres mod dette.

Det er man ifølge det spanske medie ABC fundet frem til, at der er grund til.

De to inspektører ved navn Jean Samuel Leuba og Mirjam Koller Trunz skulle være kommet frem til, at Barcelona bør udelukkes fra europæiske turneringer i ét år, da man har 'overtrådt den europæiske organisations juridiske ramme'.

Særligt den enes rapport skulle fortælle, at der er tegn på aktivitet med henblik på at organisere eller påvirke kampresultater. Der er efter sigende nu blevet sendt et spørgeskema til den catalanske storklub med 70 spørgsmål.

Det er desuden alene hos UEFA, at beslutningen om udelukkelse ligger, og der skulle være tre scenarier for klubben nu. Den ene handler om, at de ikke får nogen straf, den anden handler om en midlertidig suspendering, mens den tredje mulighed handler om, at man venter med en beslutning, indtil den strafferetslige procedure er overstået.

Hos UEFA er præsident Ceferin også ramt af det dilemma, som handler om, at de kan blive udsat for en stor erstatningssag, hvis de udelukker Barcelona - og klubben derefter bliver frifundet i sagen i Spanien.

UEFA har indtil 12. juni til at afgøre, hvorvidt klubben skal have lov til at spille i Champions League, som de har kvalificeret sig til ved at blive mestre.

Barcelona ser desuden ud til at misse muligheden for at få Messi tilbage. Læs mere om det her.