• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Super League-boss: Her kan turneringen starte

Foto: Getty Images

Det går fremad for Super League, lyder det fra Barcelona-præsident Joan Laporta.

Af Oliver Okstrøm

Mange husker nok, da en række store, europæiske klubber gik sammen om et Super League-projekt, som kun skulle være med dem i. Det gik dog hurtigt over for langt de fleste af klubberne, men ikke for Barcelona, Real Madrid og Juventus, som stadig arbejder på det.

I et interview med den catalanske sportsavis Sport fortæller Barca-præsident Joan Laporta om, hvordan det går med planerne.

- Til marts kommer der en afgørelse fra retten i Luxembourg, og når vi er i gang med denne dialog med UEFA, så tror jeg, at der går et par sæsoner, inden turneringen kan starte, fortæller Laporta.

Han peger desuden på, at det kun er igennem dialog, at man kan komme videre, og at Super League kun er ude på at forbedre fodbolden og dens bæredygtighed, og så har klubpræsidenten et billede af, hvordan kommer til at se ud.

- Super League kommer til at være en forbedret Champions League, som er baseret på fortjeneste, og den vil være åben uden klubdiskrimination - men med garantier og regler, som vil tillade klubber flere ressourcer, fortæller Laporta.

Han mener også, at der er store penge i turneringen.

- Først og fremmest vil der være en indledende bonus på 1000 millioner euro (7,5 milliader kroner red.) for de stiftende klubber. Og per sæson vil vi få omkring 300 millioner euro årligt i denne turnering. Derudover vil nøglen, at klubberne har magten. UEFA vil naturligvis være med ved bordet, men klubberne vil have flertallet, siger han.

Der kan også være nye dele med i turneringen. Læs mere om det her.