• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Lars Gram-Hanssen

Tager Hjulmand i forsvar: Hvad kan Barcelona gøre?

Foto: Getty Images

FC Barcelona har ikke set sig sure på Kasper Hjulmand efter skaden til Andreas Christensen, lyder det nu fra Marca-journalist.

Af Lars Gram-Hanssen

Efter søndagens bitre 3-2-nederlag til Kasakhstan skulle Kasper Hjulmand pludselig også forholde sig til en artikel fra Mundo Deportivo. 

Den store spanske sportsavis bragte fredag en artikel, hvor de skrev, at man i FC Barcelona er meget uforstående over Andreas Christensens deltagelse i Danmarks 3-1-sejr over Finland i torsdags. 

Overfor Ekstra Bladet afviste Kasper Hjulmand efter nederlaget til Kasakhstan, at DBU skulle have hørt noget negativt fra FC Barcelona efter Andreas Christensens skade.

Og ifølge journalisten Luis Fernando Rojo, der arbejder for sportsavisen Marca og har udgangspunkt i Barcelona, er det rigtigt nok, at FC Barcelona ikke er vrede over Kasper Hjulmands beslutning om at bruge Andreas Christensen mod Finland. 

- De ved godt, at de her skader kan ske. Barcelona har for eksempelvis talt med Uruguay om Araújo, som ikke tog afsted med landsholdet. Der har været nogle situationer med andre spillere, som har haft problemer, hvor klubben har sagt: 'Det er bedre, hvis du ikke tager af sted med landsholdet'. Men sådan forholder det sig ikke med Christensen i det her tilfælde, siger Luis Fernando Rojo til Tipsbladet. 

Ifølge Marca-journalisten havde Andreas Christensen ikke en skade, der var alvorlig nok til at holde forsvarsspilleren ude af Finland-kampen. 

- Han havde nogle problemer i sidste uge, men ikke store problemer. Han fik grønt lys til at tage af sted med landsholdet, og så er det op til Danmarks træner at vælge, om han skal på banen eller ej.

- Barcelona er bekendt med den risiko. Barcelona vil gerne have, at Christensen ikke spiller, så han er i den bedst mulige form til de næste kampe. Men han var ikke skadet, da han tog af sted, så hvad kan de gøre?

Misser 'El Clasico' i næste uge
Luis Fernando Rojo understreger dog, at Xavi utvivlsomt er frustreret over, at Andreas Christensen vender tilbage med en skade og med al sandsynlighed misser næste uges brag mod Real Madrid. 

Her forventes Xavi også at skulle undvære profiler som Frenkie de Jong, Pedri og Ousmane Dembélé. 

- De har syv spillere ude, og det her er en meget vigtig kamp. Christensen er en virkelig vigtig spiller. Han er vigtig, for når han spiller mod Real Madrid, så har enten Koundé eller Araújo spillet som back i stedet for i midterforsvaret, siger Luis Fernando Rojo.

- Så Xavi mangler en i midterforsvaret nu. Nu bliver han nok nødt til at bruge Marcos Alonso i stedet for Christensen.

Andreas Christensen har spillet fuld tid i Barcelonas seneste otte ligakampe, men skaden mod Finland ødelægger altså nu danskerens fine stime.