• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Xavi-krav: Busquets skal erstattes af top-spiller

Foto: Getty Images

Der bliver ikke lagt skjul på, hvor vigtigt det vil være for Barcelona at få erstattet Sergio Busquets ordentligt.

Af Oliver Okstrøm

Sæsonen er ved at være overstået for Barcelona, der kan se tilbage på et år, hvor de kom tilbage på toppen af spansk fodbold igen med et nyt mesterskab. Samtidig er forberedelserne til næste sæson i gang.

Noget af det, som er i tankerne på cheftræner Xavi Hernandez handler om afskeden med Sergio Busquets på midtbanen. Ved pressemødet forud for søndagens kamp mod Mallorca slog træneren sit krav fast til Barca-præsident Joan Laporta.

- Du skal finde en spiller, der kan overtage Sergios plads. Det er afgørende og nøglen til at kunne konkurrere i den kommende sæson. Uden ham kan vi ikke konkurrere. Vi har ingen erstatning herhjemme, og vi har brug for den mest komplette. Den bedste, siger han og fortsætter:

- Det bliver ikke let, fordi vi er afhængige af Financial Fair Play. Han skal være afgørende, fysisk stærk, teknisk dygtig og taktisk bevidst, lyder det fra Xavi.

En del af planerne i Barcelona skulle i den forbindelse være en spiller som Wolverhamptons Neves, skriver den spanske sportsavis AS, som peger på, at Barca-træneren mere har tankerne på spillere som Kimmich eller Zubimendi.

Der bliver desuden peget på, at det givetvis vil være Xavis top-prioritet, som endda kan være mere vigtig for ham end Messis ankomst.

Sergio Busquets har spillet har 721 kampe for Barcelona på tværs af de forskellige turneringer, som han har været med til. Det forventes, at han skifter til saudi-arabisk fodbold.

Som en del af sommer-planerne er der også et kæmpe-salg af en af klubbens største talenter i spil. Læs mere om det her.