• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Åge Hareide: Jeg bryder mig ikke om, hvis Bendtner udleverer nogen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Åge Hareide har det fint med, at Nicklas Bendtner udgiver en bog, men han bryder sig ikke om, hvis angriberen udleverer for mange af eksempelvis tidligere holdkammerater.

Af Ole Hoffskov

Tirsdag udkommer Nicklas Bendtners selvbiografi "Begge Sider", som har været imødeset med stor spænding. De seneste par døgn har det dryppet ud med historier fra bogen, og de involverer drukture, venskaber, uvenskaber, skandaler, kvinder, fodbold og meget andet.

Bogen har allerede fået massiv omtale, inden den er udkommet, og i DBU's hovedkvarter i Brøndby har man naturligvis også noteret sig, at den tidligere danske landsholdsspiller er på vej med sine erindringer.

Nicklas Bendtner beskriver blandt andet i bogen, hvordan der har været fest og farver på Hotel Marienlyst i forbindelse med landsholdssamlinger. Det er imidlertid ikke noget, Åge Hareide har oplevet.

- Jeg har ikke oplevet problemer. Hvis der er nogen, der har villet drikke en ekstra øl efter kampene, har de altid fået lov til det. Jeg oplevede det heller ikke, da Bendtner var på landsholdet. Den trup, jeg har arbejdet med, har været eksemplarisk. Det gælder i forhold til disciplin, sammenhold, venskab. De er altid glade, når de ser hinanden, og det skal vi værne om, siger Hareide.

Hvad tænker du om, at han udgiver en bog lige nu?

Læs også:Thomas Thomasberg: Jeg er træt af titlen som tudefjæls

- Jeg har ingen mening om, hvorfor den bog skal ud nu. Det vigtigste er, at man ikke udleverer nogen.

Det bliver der jo i denne bog..

- Det ser sådan ud, ja. Det bryder jeg mig ikke om. Det, man gør sammen med sine venner, skal man holde på. Ellers kan venskaberne ryge, og det er vigtigt at have gode relationer i livet.

Hvordan har Bendtner opført sig i din tid som landstræner?

- Eksemplarisk. Der har aldrig været problemer. Han er en god dreng på alle mulige måder, og han er altid glad. Alle, der kender ham, ved, han er en god dreng, men han er også kendt for mange andre historier. Det betyder ikke så meget for mig, så længe han opfører sig godt, når han er til stede.

Læs også:Avis: Flere tyske klubber viser interesse for Dominik Kaiser

Han skriver blandt andet i bogen, at han var skuffet over ikke at høre fra dig efter VM i 2018, hvor han blev vraget til truppen. 

- Vi havde vel de angribere, vi skulle bruge. De, som også var der før Bendtner – Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg. Jeg forsøger altid at udtage de bedste. Uanset om de hedder Bendtner eller andet, og det må jeg forsvare med resultaterne på banen.

Kan det have en konsekvens for din lyst til at udtage Bendtner fremadrettet?

- Det er et irrelevant spørgsmål, som situationen er for Bendtner lige nu. Han sidder på bænken i FC København og har alt for lidt tid til at gøre sig aktuel. Generelt har vi intet imod, at folk udgiver en bog, slutter den danske landstræner.

Nicklas Bendtner tørner aktuelt ud for FC København, hvor han har en aftale for resten af 2019. 

Læs også:Solbakken: Hvis FCM havde vores program, havde vi allerede vundet ligaen

Læs også:Solbakken: Bendtners bog er ufarlig for FC København

Læs også:Irriteret Riddersholm om kontroversielt straffespark: Havde vi ikke fortjent

Superliga

Mere Superliga

Fokus