• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Dansker fik gult for film: Helt rigtigt dømt

Foto: Getty Images

Mikkel Damsgaard erkender efter kampen, at han søgte kontakten med en belgisk forsvarsspiller, og at dommeren dømte rigtig. Derudover fik han ros for sin præstation.

Af Anders Dehn

Selv om Mikkel Damsgaard ikke var meget for at tale om netop dét, var det ham, der erstattede Christian Eriksen i startopstillingen mod Belgien. Og den unge dansker spillede en flot kamp.

Det fik han både at vide af både landstræneren og holdkammeraterne efter 2-1-nederlaget.

- Vi var i første omgang ærgerlige over, at vi ikke fik mere ud af kampen, men der var nogle henne og sige "godt kæmpet", fortæller Damsgaard.

- Det gør alle i dag. Vi viser, hvem vi er som hold. Det var flot at kunne spille så fantastisk en kamp. Vi fortjener også mere, synes jeg.

Danmark havde ændret formation væk fra sin sædvanlige 4-3-3, så selv om Mikkel Damsgaard fik startpladsen i stedet for Eriksen, spillede han ikke samme rolle.

- Jeg ser mig ikke som Eriksen-afløser, for vi spiller to forskellige positioner. Men jeg er selvfølgelig glad for at få muligheden fra start. Vi havde hele Danmark bag os, og det føltes rigtig godt, at alle kunne stå sammen efter, hvad der er sket med "Chrille". Det var en fed kamp at spille for ham, siger Damsgaard.

Han føler, at Danmark burde have fået mere ud af kampen end 2-1-nederlaget baseret på spil og chancer. Omvendt glæder han sig over den præstation, som holdet leverede med en vanskelig uge bag sig.

- Det var selvfølgelig meget emotionelt. Vi har haft nogle hårde dage - sagt mildt. Det var også med lettelse at kunne komme tilbage og vide, at Christian var helt okay. Det var fantastisk at spille med den støtte fra ham og hele Danmark. Det var bare om at fyre den af og lade tankerne slippe lidt.

Mikkel Damsgaard kom i fokus i anden halvleg, da han faldt til jorden i Belgiens felt. Samtlige 25.000 tilskuere i Parken strøg i vejret og appellerede efter straffespark, men dommeren fløjtede den anden vej: Damsgaard filmede, mente han og uddelte et gult kort til danskeren, som tog imod uden brok.

- Der er ikke så meget at sige. Det er mig, der prøver at få kontanten til et starffespark, men den var der ikke. Han rammer mig overhovedet ikke, så der er ikke noget, og det var helt rigtig dømt, siger Damsgaard.

Danmark har trods nederlaget stadig okay chancer for at gå videre fra gruppen. Bliv klogere på mulighederne her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020