• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang

Dansker forlænger landstræneraftale

Foto: Privatfoto

Morten Rutkjær har forlænget sin aftale og fortsætter dermed som grønlandsk landstræner.

Af Jacob Quvang

Danske Morten Rutkjær har gang i et spændende projekt som grønlandsk landstræner, og det projekt fortsætter som minimum i nogle år endnu. 

Rutkjær har nemlig denne torsdag forlænget sin aftale med det grønlandske fodboldforbund, så han nu står i spidsen for landsholdet frem til 2025. 

Han er hovedperson for at stable et grønlandsk landshold på benene, og forhåbningen er, at man snart kan blive medlem af CONCACAF, så man blandt andet kan spille VM-kvalifikationskampe. 

Rutkjær selv er enormt sulten for at lede projektet, og han beskriver forlængelsen som et stolt øjeblik. 

- Vi har sat så meget godt igang og er på rette vej. Der er bygget et fundament omkring landsholdet, drømmene er store. Jeg arbejder sammen med en gruppe mennesker og et hold, som vi alle kan være stolte af. Tiltroen til et ungt og spillelystent landshold er større end længe. Fremtiden for grønlandsk fodbold er stor, og hvis de rigtige beslutninger bliver taget nu, kommer grønlandsk fodbold til at udvikle sig voldsomt de kommende år.

Fodbolden er i gang med at vokse på Grønland, og der bliver dedikeret store ressourcer til blandt andet at bygge overdækkede haller i hele landet. Det er også afgørende for, at man kan blive medlem af CONCACAF.

- Jeg vil være med til at påvirke de rette myndigheder her i Grønland til at bygge overdækkede haller i hele landet, med primær start i Nuuk. Optimale, overdækkede haller skal sikre en god udvikling og større interesse i at sparke til bolden hos børn og unge. Så økonomi skal findes, siger han i en udtalelse. 

Morten Rutkjær har tidligere sagt til Tipsbladet, at der er blevet brugt næsten 200 millioner kroner på at bygge kunstgræsbaner, fordi der skal sprænges klipper og så videre. Læs mere om det i et stort interview med ham HER.