• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Tomt Parken: Afklaring om kampe mod Belgien og England om 1-2 uger

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jesper Møller, der er formand i DBU, forventer ikke, at UEFA giver lov til at lukke tilskuere ind til landskampene mod Belgien og England i september. En endelig beslutning træffes i UEFA-regi senere på måneden.

Af Anders Dehn & Troels Bager Thøgersen

Mens dansk klubfodbold allerede har afviklet masser af kampe med tusindvis af tilskuere på lægterne, er UEFA mere forsigtige med internationale kampe. Derfor skal man ikke forvente tilskuere i Telia Parken, når Belgien og England kommer på besøg i begyndelsen af september.

Det er den vej, pilen peger i ifølge DBU-formand Jesper Møller, omend hverken han eller UEFA endnu ved, hvordan coronavirussen udvikler sig de næste fire uger, hvorfor de endelige beslutninger må vente.

- Vi ved først for alvor i løbet af én til to uger, hvad der sker med herrelandsholdets kampe mod Belgien og England i starten af september. Udgangspunktet er, at de skal spilles, og at det bliver uden tilskuere, siger Jesper Møller.

Læs også:DBU slår alarm til Folketinget: Risikerer konkurser uden tilskuere eller hjælp

- Så har UEFA lavet en plan B med afvikling af kampene i de såkaldte korridorer, hvis coronavirussens spredning betyder, at der er lande, hvor planlagte landskampe ikke kan spilles. Så kan de kampe spilles i enten Polen, Ungarn, Grækenland eller Cypern.

Møller ærgrer sig dog over, at DBU med al sandsynlighed ikke kan lukke tilskuere ind.

- Vi ville mægtigt gerne melde noget ud om landskampene nu, og vi vil så gerne have, at de skal spilles med tilskuere på stadion. Det er jo hele formålet med at afvikle fodboldkampe. Men sundhedshensyn kommer først, og vi vil ikke risikere at bidrage til smittespredningen, siger Jesper Møller.

Læs også:Solbakken om DBU-formand: Han har ingen power i UEFA

- UEFA er nødt til at følge med i udviklingen i samtlige 55 medlemslande, og de er nødt til at vente så længe som muligt med de endelige afgørelser i forhold til de landskampe. Der er jo ingen, der har lyst til at aflyse kampe nu, hvis det siden viser sig ikke at være nødvendigt.

Han gentager desuden, hvad han sagde i en pressemeddelese tidligere på dagen: Så længe DBU ikke kan have tilskuere til sine kampe, er der et stort hul i budgettet, som han håber, staten vil være med til at dække med hjælpepakker.

- Vi har nået et punkt, hvor det ikke bare er nok at få dækket vores udgifter. Vi er også nødt til at få kompensation i hjælpepakker lavet ud fra, at det er landskampe med tilskuere, og sponsoraftaler, vi nu går glip af, for eksempel i forbindelse med A-landsholdets kampe.

Danmark møder Belgien og England henholdsvis den 5. og 8. september.

Læs også:DIF afviser ønske fra DBU om en uafhængig matchfixing-enhed

Læs også:DBU nedstemt i forsøg på at ændre DIF-matchfixingregler

Læs også:Efter ny VM-skandale: DBU skal lægge maksimalt pres på FIFA og Qatar

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus