Landshold Victor Risager

Efter engelsk ordning: Syv spillere lander i Danmark fredag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU glæder sig over engelsk ordning, som betyder, at syv nye spillere kan slutte sig til landsholdslejren snart.

Af Victor Risager

De engelske myndigheder har torsdag givet danske fodboldspillere tilladelse til at rejse ud af landet og tilbage, uden at de efterfølgende skal gå i karantæne, og dermed kan landstræner Kasper Hjulmand glæde sig over at have flere stjerner til rådighed til søndagens kamp mod Island.

Hele syv nye spillere forventes nemlig at lande i den danske landsholdslejr fredag, oplyser DBU i en pressemeddelelse.

Her er der tale om Kasper Schmeichel, Pierre Emile Højbjerg, Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Mathias Jensen og Jonas Lössl. Efter at de er landet i Danmark, skal de dog testes, inden de kan slutte sig til træningen. 

Læs også:Godt nyt for Hjulmand: Schmeichel og co. kan slutte sig til landsholdet

Og det glæder de sig over i DBU.

- Vores landsholdsspillere rejser, bor og træner i meget sikre omgivelser og bliver konstant testet, både i deres klubber og på landsholdet. Derfor er vi trygge ved at få dem hjem, så de kan spille landskampen mod Island på søndag. Jeg vil gerne takke vores kolleger i FA og både den danske ambassade og Udenrigsministeriet, der har været til stor hjælp i denne særlige udfordring. Og nu glæder vi os til at få spillerne hjem og stille med et endnu stærkere landshold i Parken på søndag, siger direktør Jakob Jensen ifølge forbundets hjemmeside.

Også Kasper Hjulmand glæder sig, og han takker samtidig de mange spillere, der har været indkaldt i kølvandet på landsholdets store coronaproblemer.

Læs også:Efter pokaloverraskelse: 2. divisionshold håber på FCK, BIF eller FCM

- Vi har hele tiden argumenteret for, at spillerne i de engelske klubber kan rejse hjem til Danmark, så vi er glade for, at det nu er muligt. Uanset hvad har det været en fornøjelse at se og arbejde med så mange gode og engagerede landsholdsspillere. Det er godt for landsholdet og godt for dansk fodbold. Nu glæder vi os til at træne op til den vigtige kamp mod Island, siger han.

Ifølge DBU vil landstræneren udtage truppen til søndagens Nations League-kamp mod Island fredag, når der foreligger testresultater for de forskellige landsholdsspillere. 

Læs også:Jess Thorup tror på guld til FC København: Har kæmpe ambitioner

Læs også:Avis: Brøndby IF kigger på andre Superliga-trænere