• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Erling Haaland får hård kritik efter pressemøde

Foto: Getty Images

Erling Haaland har fået kritik for det svar, angriberen kom med, da han onsdag blev spurgt til Manchester City-ejernes brud på menneskerettighederne.

Af Lars Gram-Hanssen

Erling Haaland har gjort det forrygende for Manchester City, men nordmanden er med skiftet til de engelske mestre også endt i en klub, der har en kontroversiel ejer. 

Manchester Citys ejer, Mansour bin Zayed Al Nahyan, er således vice-premierminister i De Forenede Arabiske Emirater, der jævnligt kritiseres for overtrædelser af menneskerettighederne. 

Og på et pressemøde onsdag blev Erling Haaland så spurgt, hvad han synes om ejerne af den klub, han repræsenterer. Journalisten pegede samtidig på de brud på menneskerettighederne, som De Forenede Arabiske Emirater anklages for. 

Haaland svarede hertil, ifølge VG, at det var nogle meget 'hårde ord', og at han har været Manchester City-fan hele livet. Og det svar fra stjerneangriberen har nu mødt kritik fra Amnesty i Norge. 

- Nej, Erling Haaland, beskrivelsen af de brud på menneskerettighederne, som Manchester City-ejerne er ansvarlige for, er på ingen måde 'for hård'. Regimet i De Forenede Arabiske Emirater, som i praksis ejer City, står bag omfattende og alvorlige brud på menneskerettighederne, skriver Amnesty Norge således på Twitter. 

Erling Haaland og Norge møder lørdag Slovenien på udebane i Nations League.