Video : Tipsbladet
Landshold

Erling Haaland får hård kritik efter pressemøde

Erling Haaland har fået kritik for det svar, angriberen kom med, da han onsdag blev spurgt til Manchester City-ejernes brud på menneskerettighederne.

Erling Haaland har gjort det forrygende for Manchester City, men nordmanden er med skiftet til de engelske mestre også endt i en klub, der har en kontroversiel ejer. 

Manchester Citys ejer, Mansour bin Zayed Al Nahyan, er således vice-premierminister i De Forenede Arabiske Emirater, der jævnligt kritiseres for overtrædelser af menneskerettighederne. 

Og på et pressemøde onsdag blev Erling Haaland så spurgt, hvad han synes om ejerne af den klub, han repræsenterer. Journalisten pegede samtidig på de brud på menneskerettighederne, som De Forenede Arabiske Emirater anklages for. 

Haaland svarede hertil, ifølge VG, at det var nogle meget 'hårde ord', og at han har været Manchester City-fan hele livet. Og det svar fra stjerneangriberen har nu mødt kritik fra Amnesty i Norge. 

- Nej, Erling Haaland, beskrivelsen af de brud på menneskerettighederne, som Manchester City-ejerne er ansvarlige for, er på ingen måde 'for hård'. Regimet i De Forenede Arabiske Emirater, som i praksis ejer City, står bag omfattende og alvorlige brud på menneskerettighederne, skriver Amnesty Norge således på Twitter. 

Erling Haaland og Norge møder lørdag Slovenien på udebane i Nations League.