• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Forstår ikke Hjulmand: Det giver ingen mening!

Foto: Getty Images

Tipsbladets fodboldekspert Jesper Christiansen forstår ikke, at Kasper Hjulmand ikke gav en anden end Kasper Schmeichel chancen mod Nordirdland, når han alligevel havde valgt at udskifte tæt på et helt hold.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Fredag var der fest i Parken, da Danmark kvalificerede sig til EM med en sejr på 2-1 over Slovenien. Tre dage senere sad tømmermændene tilsyneladende stadig i de danske spillere.

Og hvis ikke der var tale om tømmermænd, så var der i hvert fald noget andet galt. I mandagens ubetydelige kamp mod et amputeret nordirsk landshold blev Danmark ekspederet ud af Windsor Park med 0-2.

Nederlaget betyder ikke alverden, men det bør alligevel give alvorlige panderynker frem mod EM næste år. Danmark skabte ikke alverden, hvilket har været billedet på EM-kvalifiaktionen, mens de omvendt ikke tillod det store den anden vej.

Men i øjeblikket skal der ikke meget til for at se gode ud mod Danmark. Det var Kasper Schmeichel i hvert fald med til at understrege efter en times spil af mandagens kamp.

- Han skal tage den der 100 ud af 100 gange. Længere er den ikke, og det ved han også godt selv. Det er en bold, han fejlbedømmer en smule, da han kommer for langsomt ned til den. Han får ikke rigtig hænderne ned langs græsset, hvor bolden så sjutter under ham, siger Tipsbladets fodboldekspert Jesper Christiansen.

Den i dag pensionerede målvogter har selv en lang karriere, som tæller landskampe og optrædener på den helt store scene, og han ved godt, at målmænd sommetider laver graverende fejl. Men dem skal man også stå ved, og det savner Jesper Christiansen fra Kasper Schmeichel.

- Det, der ærgrer mig mest, er, at han ikke rækker hånden op og fortæller: "den er på min kappe." Det gjorde han ikke, selvom det ville have haft klædt ham. Han lagde i højere grad vægt på, at der altid går mål ind, og dem vil han alle dage kunne have reddet. Men hvis du så tager det andet mål, så havde han ikke en chance for at redde den, så det hænger jo ikke helt sammen, det han siger. Det havde klædt ham at påtage sig skylden, for det er hans fejl.

Forstår ikke Kasper Hjulmand
Jesper Christiansen hæfter sig ved, at Kasper Hjulmand havde skiftet syv mand i sin startopstillingen til forskel fra sejren over Slovenien. Victor Kristiansen, Andreas Christensen, Joachim Andersen og Kasper Schmeichel var gengangerne.

- Jeg efterspørger rigtig meget og stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor man ikke får prøvet andenmålmanden af. Lad ham komme ind og få minutter, så han kender drengene i kampsituationer. Hverken Rønnow eller Hermansen har spillet særlig meget, men det kan også være, at det gør det nemmere for Kasper Hjulmand ikke at give dem muligheden, så han ikke står med et problem omkring Schmeichel.

- Det var skuffende for mig, når man alligevel skifter så mange. Jeg havde haft et helt andet syn på det, hvis han kun skiftede to spillere og havde kørt videre med stort set den samme startopstilling som i fredags. Det giver ikke mening for mig.

Kasper Schmeichel er oppe på 99 landskampe siden sin debut i 2013, og han har gennem årene opbygget sig en vis status i truppen, hvor han både på og udenfor banen fylder meget. Ifølge Jesper Christiansen gør det det også sværere for Kasper Hjulmand at foretage et målmandsskifte.

- Jeg tror, det vægter rigtig højt, hvilken leder han er og har været gennem mange år på landsholdet. Han har også en stor betydning i omklædningsrummet, men det er bare en kamp, som i gåseøjne ikke betyder noget, og her vælger han at skifte syv, så der giver det ikke nogen mening ikke at sætte ham ud. Uanset hans status kan han sagtens sidde og være en god leder ude fra bænken.

- Jeg tror, han er en af de spillere, hvor der skal rigtig meget til, før han sætter ham af. Hos Hjulmand er han en af de sidste, der ryger af, det er helt sikkert. Jeg tror, det er svært for Hjulmand at fortælle Kasper, at det er tid til at lave det skifte. Jeg tror, den er svær for Hjulmand, for ellers havde han spillet en af de andre målmænd i går [mandag, red.].

Kasper Schmeichel var i en periode i Leicester blandt verdens bedste målmænd, men de seneste år har været turbulente, samtidig med at alderen heller ikke arbejder med ham. 

- Det er svært at sætte en udløbsdato på ham. Man har jo set, at målmænd bliver ældre og ældre på topplan. Det er selvfølgelig ikke alle, der kan magte det, for det kommer an på fysikken. Kasper kan brænde banen af op til EM, men vi kan også stå et sted, hvor han ikke lægger på sit nuværende niveau, og så står vi i en anden situation. Problemet for mig er, at vi ikke får prøvet de andre muligheder af og får at se, hvor tæt de egentlig er på.

Frederik Rønnow og Mads Hermansen er også en del af Kasper Hjulmands målmandskorps, men det er efterhånden mange år siden, at andre end Kasper Schmeichel har vogtet buret for Danmark.

Foto: Lars Rønbøg.