Landshold Kenneth Jensen

- Han er et rigtigt godt bud på en kommende landsholdsmålmand

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Han fik debut mod Sverige, og i fremtiden kan der vente mange flere landskampe for Oliver Christensen, vurderer AGF's målmandstræner.

Af Kenneth Jensen

Det danske fodboldlandshold har været begunstiget af dygtige førstemålmænd de sidste 30 år, og det ser også ud til, at fremtiden er lys på målmandsposten de næste år. Det vurderer flere - blandt ander DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg, i en artikel i Jyllands-Posten.

Siden 1990 har Danmarks førstevalg i grove træk heddet Peter Schmeichel, Thomas Sørensen og nu Kasper Schmeichel. Sidstnævnte er fyldt 34 år, og selv om der ikke umiddelbart er planer om at stoppe lige med det samme, er det bare fint, at fødekæden er i orden.

Læs også:Dansk keeper drømmer om mere: Det har givet mig blod på tanden

Det vurderer flere altså, at den er, og spørger man AGF's målmandstræner, Nikolai Pold, der også har arbejdet i FC Midtjylland og AC Horsens, er der en fynbo, der er oplagt, når det kommer til en ung keeper, der kan tage pladsen efter de rutinerede folk som Schmeichel og Rønnow.

- Jeg tror helt sikkert, at Oliver Christensen er et rigtig godt bud på en kommende landsholdsmålmand, ligesom Peter Vindahl fra FC Nordsjælland har et spændende potentiale. Men inden de får chancen, skal vi da gerne lige have 50-75 landskampe til Frederik Rønnow, siger Nikolai Pold til Jyllands-Posten og griner med henvisning til sin fælles fortid med Frederik Rønnow i AC Horsens.

Læs også:Bayern smider point på hjemmebane og ender sejrsstime

Kasper Schmeichel har indtil videre spillet 59 A-landskampe. Peter Schmeichel er dansk kamprekordholder med 129, mens Thomas Sørensen nåede at spille 101 kampe for Danmark.

Af de nuværende danske landsholdsmålmænd har Jonas Lössl en enkelt kamp på cv'et for Danmark, mens Frederik Rønnow har otte A-landskampe.

Læs også:Rønnow nyder startertjans i Schalke: Føler mig ikke som en reserve

Læs også:Schmeichel risikerer at sidde ude på ny: Tvivlsom til Belgien-kamp

Læs også:Schmeichel ramt hårdt i hovedet: Sang sejrssang