Video : Tipsbladet
Landshold

Her er Danmarks målsætning ved EM

Kasper Hjulmand kender nu Danmarks gruppe ved EM, og derfor vil han nu godt bevæge sig lidt tættere på en målsætning ved slutrunden.

- Det er simpelthen så svært at snakke om, for det oversættes forkert. Jeg tror, at alle har det ultimative mål at vinde noget. Betyder det så, at det er en fiasko, hvis man ikke vinder noget? Det synes jeg jo ikke. Målsætningen er at komme så langt som muligt, og det, der driver, er at vinde noget.

Sådan sagde Kasper Hjulmand, da han i Belfast forud for den sidste EM-kvalifikationskamp mod Nordirdland blev forholdt Danmarks målsætning ved slutrunden i Tyskland.

Dengang kendte Kasper Hjulmand eller nogen andre ikke de modstandere, som man ville møde ved EM. Det gør man tilgengæld nu. England, Slovenien og Serbien danner sammen med Danmark Gruppe C.

Slovenien kunne have været byttet ud med Holland eller Kroatien og Serbien kunnet have heddet Italien. Modstanderne kunne også have været nemmere, så alt i alt er det på papiret en gruppe, hvor Danmark bør være favoritter til at gå videre bag England.

Nu er spørgsmålet så bare, om Kasper Hjulmand også er enig i den betragtning. Tipsbladet spurgte ham ved en presseseance efter lodtrækningen, om han nu ville komme en målsætning nærmere.

- Det er at se, om vi kan vinde den første kamp mod Slovenien. Og så se om vi kan komme videre fra puljen. Derfra kan alt ske, siger Kasper Hjulmand, der peger på det første opgør mod Slovenien som en nøglekamp.

Dem har Danmark vist, at man kan slå. Det gjorde man blandt andet i Parken for omkring to uger siden, hvor man samtidig sikrede sig EM-billetten. Det skete uden Christian Eriksen, der var fraværende på grund af en skade.

Han kan sagtens nå at komme i omdrejninger til slutrunden og vil også være en af de første, som bliver udtaget. Men selvom nogle spillere er mere sikre på at deltage end andre, så forsikrer Kasper Hjulmand, at man fortsat kan spille sig til en plads i den endelige EM-trup.

- Der er selvfølgelig en kerne, som vi håber på kommer godt igennem, får spilletid og ikke bliver skadet, når vi kommer frem til maj. Jeg ved bare fra erfaring, at det sjældent er sådan, det forholder sig. Det er meget sjældent, at vi har alle til rådighed og der ikke er sket dem noget, siger Kasper Hjulmand og fortsætter.

- Selvfølgelig er der mulighed for danske spillere, der drømmer om at komme til EM, at brage igennem. Det er en fantastisk motivation for alle vores spillere at gøre sig umage og gøre alt, hvad man overhovedet kan. De 23 pladser kommer der til at være megahård konkurrence om, men der er bestemt noget at spille om. Gode præstationer vil hjælpe vores spillere, så der er bestemt mulighed for at brage et godt halvt år af og komme med.

Slutrunden i Tyskland løber af stablen fra 14. juni og en måned frem. 16. juni møder man Slovenien, fire dage senere er modstanderen England mens man slutter af mod Serbien 25. juni.

Opgøret mod Balkan-nationen kan ende med at blive finalen om andenpladsen i puljen, hvis England som ventet gør rent bord og Slovenien bliver prygelknabe.