• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Tipsbladet.dk

Tipsbladets bud: Her er Danmarks trup til Qatar-VM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk forudsiger her, hvem Kasper Hjulmand om et år tager med til VM-slutrunden i Qatar.

Af Tipsbladet.dk

For et år siden havde hverken Jonas Wind, Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen, Mohamed Daramy og Rasmus Nissen Kristensen end ikke fået debut på det danske A-landshold. Alle fire var blandt de spillere, der tirsdag var med til at sikre Danmark pladsen ved VM om et års tid.

Der kan med andre ord ske meget på et år, og når Kasper Hjulmand udtager sin trup til VM i Qatar, der indledes den 21. november 2022, kan der være spillere i truppen, som i dag endnu ikke har fået debut på landsholdet.

Tipsbladet har leget med tanken om at udtage VM-landsholdet, som det kunne se ud om et år. Vi regner med, at der må tages 23 mand med til slutrunden, og det lader umiddelbart til, at Kasper Hjulmand har fundet langt de fleste af dem, der skal med til slutrunden. Her er vores bud på de 23, der skal til VM.

MÅLMÆND (3)

Kasper Schmeichel, Leicester City
Frederik Rønnow, Union Berlin
Jonas Lössl, FC Midtjyland

Kasper Schmeichel er det ubestridte førstevalg på landsholdet og stensikker deltager ved VM. Frederik Rønnow kommer formentlig også med, da han har været fast inventar på landsholdet trods problemer med spilletid. Tredjevalget er mere åbent, men vi regner med, at det bliver mellem Jonas Lössl og Jesper Hansen, da Hjulmand har sagt, at det er vigtigt med en gruppe, der fungerer godt sammen og ved, hvordan man bedst leverer i holdets tjeneste på træningsbanen.

Vi tror mest på Lössl, der har været valgt over Hansen, men det afhænger også af, om han kommer tilbage i kassen på klubholdet. De store boblere er keepere som Peter Vindahl Jensen og Oliver Christensen.

FORSVAR (9)

Daniel Wass, Valencia
Jens Stryger Larsen, Udinese
Simon Kjær, AC Milan
Andreas Christensen, Chelsea FC
Jannik Vestergaard, Southampton FC
Joachim Andersen, Crystal Palace
Victor Nelsson, Galatasaray
Joakim Mæhle, Atalanta
Victor Kristiansen, FC København

Her begynder det at blive spændende, for det er meget muligt, at Kasper Hjulmand tager ni forsvarsspillere med i truppen. Forklaringen er naturligvis, at han ofte spillere med tre centrale stoppere. Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Joachim Andersen vurderer vi til at være sikre på holdkortet, og så er det spørgsmålet, hvem der bliver stopper nummer fem. Det kan blive Victor Nelsson, der er fast mand i Galatasaray.

På backpostionerne er det også spændende. Daniel Wass, der også kan spille på midtbanen, er sikker. Det samme er Joakim Mæhle. Jens Stryger Larsen vurderes også at komme med, da han kan dække begge backs og altid har været en loyal spiller for landsholdet. Spillet om den sidste backplads er dog helt åben. Det kan blive Rasmus Nissen Kristensen, der er fast mand i Salzburg, men det kan også blive en af de unge kometer. Victor Kristansen er naturligt venstre back og kan om et år have overbevist så meget, at han er på landsholdet. Vi tror på Kristiansen, der i vores trup er den eneste naturlige venstre fod på backpositionen.

BOBLERE til forsvaret:

Nicolai Boilesen, Andreas Maxsø, Rasmus Lauritsen, Mathias "Zanka" Jørgensen, Rasmus Nissen Kristensen.

MIDTBANE (4)*

Pierre Emile Højbjerg, Tottenham FC
Thomas Delaney, Sevilla FC
Mathias Jensen, Brentford FC
Christian Nørgaard, Brentford FC

I et 3-4-3 system skal man blot bruge to centrale midtbanespillere, og selv om Hjulmand til tider også kan gå over i 4-3-3, er der hjælp at hente i forsvaret, hvor både Daniel Wass og Andreas Christensen kan skubbes op på midtbanen. Derfor er det reelt kun fire centrale midtbanespillere, vi tror på kommer med til slutrunden. Sikker er Højbjerg og Delaney, de to startere, samt landsholdets førstereserve på midtbanen, Christian Nørgaard. Mathias Jensen har også været lidt af en Kasper Hjulmand-yndling.

BOBLERE til midtbanen:

Maurits Kjærgaard, Jens Jønsson, Anders Christiansen, Rasmus Falk, Oliver Abildgaard, Philip Billing.

*Da man fortsat ikke ved, om Christian Eriksen spiller videre, har vi valgt at se bort fra ham i denne leg.

ANGREB (7)

Yussuf Poulsen, RB Leipzig
Andreas Skov Olsen, Bologna
Martin Braithwaite, FC Barcelona
Kasper Dolberg, OGC Nice
Andreas Cornelius, Trabzonspor
Mohamed Daramy, AFC Ajax
Mikkel Damsgaard, Sampdoria

Der er kun 23 mand, der kommer med til slutrunden - med mindre man grundet corona næste år vælger at udvide til 26, som man også så det i forbindelse med VM - og det betyder, at der er flere gode offensive spillere, der ikke kommer med til slutrunden. 

Yussuf Poulsen, Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard og Martin Braitwaite anser vi for at være sikre. Kasper Dolberg har også en høj stjerne hos Kasper Hjulmand og kan komme med, mens Andreas Cornelius også er vellidt, fordi han har nogle andre kvaliteter end de øvrige offensive spillere. 

I denne øvelse er det største fravalg klart den ellers så dygtige Jonas Wind fra FC København, og det er meget muligt, vi rammer helt ved siden af. Men det er en stoleleg, det her, og en af de offensive spillere profiler kommer formentlig ikke med. Hvilket også fortæller en historie om, hvor godt der er blevet udviklet spillere til offensiven de senere år.

Forklaringen på Wind-fravalget er et spørgsmål om trupsammensætning. At landstræner Kasper Hjulmand ikke ser Wind og Damsgaard spille sammen, da de begge gerne trækker ned i banen. Og at Hjulmand er glad for Dolberg, der er holdets nok bedste afslutter. Andreas Cornelius har også en klart defineret rolle for Danmark. Spørgsmålet er, om der er brug for tre-fire centrale angribere i truppen - Yussuf Poulsen kan jo også spille der - eller om man prioriterer en kant mere. Wind har også svagheder i presspillet. Vi tror på kantspilleren i form af Mohamed Daramy.

Meget kan naturligvis ændre sig på et år, og det er da også muligt, at skader eller dårlig form hos nogle af spillerne er med til at gøre en beslutning om det ene eller det andet nemmere for Kasper Hjulmand.

BOBLERE til angrebet:

Jacob Bruun Larsen, Robert Skov, Jonas Wind, Jesper Lindstrøm, Pione Sisto, Gustav Isaksen, Christian Kjelder Rasmussen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020